субота, 24 липня 2021 23:46

Гарна шкіра та ліки від депресії: чому корисно додати м'яту у раціон

Гарна шкіра та ліки від депресії: чому корисно додати м'яту у раціон
Олію м'яти можна використовувати як антисептик або засіб проти свербіння. Фото: pixabay

М'ята ефективна не лише у лікувальних цілях, але й в косметичних.

Вона добре доглядає за шкірою, пише ukrhealth.net

Олію м'яти можна використовувати як антисептик або засіб проти свербіння. Сік цієї рослини допомагає при укусах деяких комах, таких як комарі, бджоли, шершні і оси.

Вона ефективна при застуді і алергії. Ментол не впливає на набряк, але з його допомогою можна зменшити закладеність носа, згідно із дослідженнями.

М'ята є природним стимулятором, тому ефективно впорається із депресією. Якщо додати її в раціон, то це допоможе подолати хронічну втому, депресію та пригніченість.

Полегшити головний біль можна за допомогою бальзамів на основі м'яти, їх переважно втирають в лоб і ніс. Рослина є природним заспокійливим засобом, зменшує запалення, яке найчастіше стає причиною головних болів і мігрені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омолодження, краса, імунітет: смузі з петрушки має чудодійні властивості

Корисна й для травлення, приводить його в норму, тому що активізує залози, які виділяють травні ферменти. Ефективна при розладах шлунка.

Лимонна маска допоможе шкірі сяяти, бути менш жирною та більш світлішою на вигляд. Її можна приготувати вдома, переконавшись спочатку, що немає алергії. Перевага соку лимона в тому, що має антибактеріальний ефект. Продукт сповільнює вироблення себуму і добре очищує шкіру від ороговілих клітин завдяки вмісту у своєму складі фруктової кислоти.

Зараз ви читаєте новину «Гарна шкіра та ліки від депресії: чому корисно додати м'яту у раціон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі