вівторок, 14 вересня 2021 18:01

Чи може користуватися сім'я одним милом, як його обирати - що треба знати про засіб

Чи може користуватися сім'я одним милом, як його обирати - що треба знати про засіб
Сім'я може користуватися одним милом, але під час догляду за дітьми потрібно використовувати дитяче мило. Фото: pixabay

Милом людина користується багато разів за день.

Водночас обирати окреме мило для кожної частини тіла не варто, пише Ukr.Media.

Головне - звернути увагу на склад мила, за словами дерматологів. Часто як антибактеріальний компонент виробники застосовують синтетичні речовини - антибіотики. Вони, крім патогенної, вбивають і нормальну флору. Їхньою противагою є природні компоненти: аромаолії ромашки, календули, алое, чайного дерева.

У засобі для інтимної гігієни треба придивитися до рівня рН, тобто кислотно-лужного показника, який не має перевищувати 5,5. Обрати краще той засіб, де менше такого компоненту як лаурилсульфат натрію.

Сім'я може користуватися одним милом. Але для дітей потрібно дитяче мило, кажуть експерти. Проте треба бути обережними під час користування загальними туалетними засобами й приладдям тим, у кого є проблеми зі шкірою. Наприклад, грибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експертка розвінчала міфи про догляд за волоссям

Мило треба обирати відповідно до стану шкіри й наявності алергії. Якщо вдома жорстка вода, знижена вологість, то треба користуватися рідким милом. Треба пам'ятати, що ні тверде, ні рідке антибактеріальне мило не підходить для щоденного застосування.

Щоб не викидати стару косметику, якої ще залишилось багато, можна її зберегти якісною завдяки певним правилам. Перше, що слід зробити - перевірити термін зберігання. За правильних умов зберігання до цього терміну сміливо можна додавати ще до пів року додаткового зберігання і не турбуватися про якість і властивості продукту.

Зараз ви читаєте новину «Чи може користуватися сім'я одним милом, як його обирати - що треба знати про засіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі