вівторок, 20 серпня 2019 01:35

Чи існують нешкідливі лаки для нігтів

  Лаки 100% натуральності не будуть триматися на нігтях. Фото: ua.depositphotos.com
Лаки 100% натуральності не будуть триматися на нігтях. Фото: ua.depositphotos.com

Сьогодні більшість жінок дуже вибагливі в тому, що наносити на шкіру, волосся і нігті. Термін "еко" став досить важливим при виборі косметичних засобів.

Наші нігті здатні вбирати і пропускати крізь себе шкідливі токсини, а це, в свою чергу, має негативний вплив на прилеглі тканини та інші системи. Тому натуральність у нігтьовій індустрії – це не примха. Чим безпечнішій засіб, яким ви покриваєте нігті, тим краще це для здоров'я нігтів і для здоров'я організму в цілому.

Все частіше на ринку стали з'являється лаки 3 free, 5 free і більше. Це лаки, із складу яких прибрали найбільш токсичні хімічні речовини: формальдегід, дибутилфталат, толуол, камфора і формальдегідна смола. Цифра перед словом free і показує, скільки агресивних елементів було видалено з формули. Але не варто спокушатися.

Основним хімічним елементом в лаках все ж таки є пігмент. Якщо б всі пігменти добували натуральними способами, то ціна лаків була б не підйомною через труднощі отримання цих пігментів (особливо яскравих відтінків). Тому доводиться задовольнятися 5 free.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити нігті візуально довшими: 15 варіантів манікюру

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Крім того, лаки 100% натуральності просто не будуть триматися на нігтях (адже ми всі хочемо стійкості). Наочний приклад – дитячі лаки, які можна просто видалити водою. Так само зараз на ринку все частіше з'являються лаки, в яких нітроцелюлоза замінена екстрактом бавовни, розчинники замінені харчовими ефірами, а дибутилфталат – деревною масою. Вже існують 100% натуральні рідини для зняття лаку. Крім дбайливого видалення покриття, вони ще насичують нігті і кутикулу корисними оліями.

Крім того, для зміцнення нігтьової пластини дуже важливо не забувати наносити "під колір" базу. Причому якщо база буде однієї марки з лаком, з однієї лінійки, то триматися покриття буде краще завдяки хорошому "зчепленню" всіх шарів. Але тут, знову ж таки, не варто все зводити до натуральності, тому що "натуральна" база теж буде триматися недовго.

Засоби з позначкою "манікюр за 60 секунд" можуть зіпсувати ніготь за рахунок речовин, що прискорюють процес висихання. Краще використовувати традиційні лаки, а сушку наносити вже поверх кольорового покриття. Якщо ж ви все-таки вирішили взяти швидкосохнучий лак в якості основного, перед тим, як приступити до фарбування, нанесіть на нігті базу в два шари. Це допоможе захистити пластину від згубного впливу лаку.

Завжди використовуйте базове покриття. База необхідна, якщо ви дійсно хочете, щоб ваш манікюр протримався довго, а фарбувальні речовини кольорового лаку не проникли в ніготь і не пофарбували його в неприємний жовтуватий відтінок. І ще один важливий момент: база – це якраз той засіб, на якому можна економити. Якщо кольоровий лак може бути дешевим, то основа повинна бути від перевірених брендів. Краще, якщо вона буде збагачена вітамінним комплексом.

Зараз ви читаєте новину «Чи існують нешкідливі лаки для нігтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі