середа, 16 червня 2021 18:00

Яка норма клітковини в щоденному раціоні людини

Яка норма клітковини в щоденному раціоні людини
Завдяки клітковині можна схуднути. Фото: pixabay

Клітковина є дуже корисною для організму людини. Вона міститься у фруктах і овочах, деяких видах пластівців, хлібі та пасті з цільного зерна, бобах, сочевиці, в горіхах і насінні, пише medvisor.

Існує два типи клітковини: розчинна і нерозчинна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дві спеції, завдяки яким швидко худнуть

Обоє корисні по-своєму. Розчинна, наприклад, як губка, поглинає воду і перетворюється в кишечнику на желе. Зменшує рівень поганого холестерину, рівень цукру в крові, є їжею для хороших бактерій. ⠀

Нерозчинна клітковина – це грубі волокна. Вона не вбирає воду і виводиться без змін. Стимулює скорочення кишечника.

Завдяки клітковині можна схуднути. Вона малокалорійна і повільно засвоюється, забезпечує надовго ситість. ВООЗ визначила норму клітковини для всіх в середньому 28 грамів на день.

Шпинат - один із найкорисніших видів зелені. Листя містять вітаміни групи A і C, B1, В2, B6, РР, Р, Е, D2, К і багато мінеральних речовин. Дослідження свідчать, що завдяки шпинату можна покращити стан м'язів. Адже нітрати, які є в листі, сприяють регуляції кальцію в організмі. Це добре для літніх людей, у яких кількість м'язової тканина з віком зменшується.



Зараз ви читаєте новину «Яка норма клітковини в щоденному раціоні людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі