вівторок, 09 липня 2019 01:35

Як змінювалась мода на "ідеальне жіноче тіло" за останні 100 років
17

Горезвісні параметри жіночої фігури 90-60-90 з'явилися наприкінці ХХ століття. За однією з версій, такими формами володіла Мерилін Монро. Однак, при невисокому зрості у неї не могли бути такі форми. За іншою, за такими параметрами модельєрам було легше робити викрійку при пошитті сукні.

Є думка, що 90-60-90 параметри не краси, а манекена, який стоїть у модельєрів, і як наслідок - моделей підбирають, щоб вони підходили під цей манекен. Якщо для модельєрів ідеальна фігура 90-60-90, то, наприклад, для математиків ідеальна фігура - шар.

Але стандарти змінювалися в залежності від бачення краси. Одну з найуспішніших на сьогодні супермоделей Жизель Бюндхен у 1930-х роках вважали б непомітною сірою мишкою з невиразною фігурою. Адже зовнішність Жизель в ті часи вважалася як мінімум нездоровою. З початку XX століття стандарти жіночої краси змінювалися неодноразово, роблячи все більш очевидними відмінності між "привабливим" тілом і здоровим з медичної точки зору.

1910-ті.  Дівчата Гібсона. Висока, з вузькою талією, пишними грудьми і широкими стегнами - такий ідеал жіночої краси пропагував на початку XX століття ілюстратор з США Чарльз Гібсон.  Дами з фігурою «пісочний годинник» домінували в західному світі моди і реклами аж до початку Першої світової війни.
«Дівчата Гібсона» панували усюди - на афішах, вивісках магазинів і салонів краси.
1920-ті.  Демократичні флеппери. На зміну жіночним, манірним і затягнутим в нещадні корсети дамам Гібсона на початку 20-х років минулого століття прийшли дівчата з абсолютно іншою зовнішністю - маленькі груди, вузькі стегна і, головне, ніяких корсетів.  Їх називали флепперами.
Прихильниці цього стилю ввели в моду вільні сукні трохи нижче коліна, підбори, яскравий макіяж і капелюшки-клош.  Для них було характерна досить ексцентрична і навіть зухвала поведінка.  Вони не соромилися диміти цигарками, голосно сміятися і навіть керувати автомобілями.  Спосіб життя флепперів став дуже популярний, його романтизували в своїх творах багато письменників, зокрема, Скотт Фіцджеральд.
1930-ті.  Жіночність, кучерики та підкреслена талія. На зміну легковажним і ексцентричним флепперам прийшли трохи суворі, врівноважені і впевнені в собі жінки, що віддавали перевагу дещо консервативним нарядам, але які підкреслювали при цьому вигини фігури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто ввів моду на "голі сукні"

Зараз ви читаєте новину «Як змінювалась мода на "ідеальне жіноче тіло" за останні 100 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі