вівторок, 06 квітня 2021 13:25

Як впливають обійми на організм людини

Як впливають обійми на організм людини
Обійматись потрібно, тому що таким чином зменшується рівень стресу. Фото: pixabay

Через коронавірус люди почали більше цінувати обійми.

Вони не лише приємні, але й дійсно потрібні людям, пише канал "Психологічна підтримка" у Telegram.

Пандемія позначилася не тільки на фізичному здоров"ї, а й на психологічному. У дистанційній роботі, зменшенні будь-яких контактів з іншими людьми, а також у стані стресу бракує обіймів, вони заборонені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самотність знищує сон і порушує метаболізм

Обійматися потрібно, тому що так зменшується рівень стресу. Фізичні контакти допомагають організмові виділяти менше кортизолу. Забагато гормону стресу може серйозно нашкодити здоров'ю.

Також обійми підвищують самооцінку. Завдяки дотикам можна передати відчуття любові, захисту та зв'язку. Тому у важкі моменти саме обійми допомагають швидше повернути віру в себе й підбадьорити.

Швидко заспокоїтися допоможуть також саме обійми. М'язи в цей момент розслабляються, рівень напруги знижується, тому стає спокійніше.

Обійми зміцнюють стосунки. Адже вони є однією з форм передання того, що інколи не вдається або неможливо сказати словами. До того ж дотики сприяють виділенню окситоцину, який відповідає за довіру й навіть вважається гормоном кохання.

Всесвітня організація охорони здоров'я 2019 року офіційно визнала емоційне вигорання хворобою. Тепер воно визначається як "синдром, що виникає в результаті хронічного стресу на робочому місці, з яким не вдається впоратися". Рекомендують для розв'язання проблеми звернутися до сімейного лікаря, щоб він допоміг встановити потребу психологічної реабілітації.

Зараз ви читаєте новину «Як впливають обійми на організм людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі