понеділок, 21 січня 2019 01:35

Як виглядати на 10 років молодше - секрети краси
7

  Очищення і зволоження значно покращують зовнішній вигляд шкіри обличчя.
Очищення і зволоження значно покращують зовнішній вигляд шкіри обличчя.

Ви можете зупинити час. І навіть повернути його назад. Ваше волосся, руки і шкіра виглядатимуть молодше, і для цього не потрібно вдаватися до послуг пластичних хірургів, відвідувати елітні салони краси або витрачати гроші на дорогі креми. Адже існує велика кількість секретів і способів, які допоможуть вам виглядати в рази молодше, пише wday.ru.

Вибирайте світлу помаду

Темні відтінки помади виглядають не так привабливо на зрілій шкірі, адже з віком губи стають тоншими. Щоб помада не обтяжувала образ, вибирайте рожево-червоні відтінки або ж нюд, а ось персикових і помаранчевих краще уникати - вони буду надавати зубам жовтий відтінок. І пам'ятайте, що не треба наносити помаду, якщо не робите макіяж, це додасть вам віку.

Змініть чорний на коричневий

 

Візажисти кажуть, що це правило стосується макіяжу очей і брів. Чорний візуально звужує очі, зробивши основний акцент на недоліках шкіри. Замініть чорну підводку на лайнер за кольором очей. Наприклад, зеленооким піде сливовий олівець і підводка кольору хакі, блакитнооким і сірооким - коричневі та земляні відтінки, карооким - темно-синій.

Доглядайте за бровами

Широкі брови є однією з ознак молодості, тому правильний догляд і макіяж вам в цьому допоможуть. По-перше, використовуйте засоби, які сприяють зростанню брів, або ж касторове масло. Для макіяжу використовуйте спеціальний олівець, яким найкраще промальовувати волоски від низу до верху, а ще не забувайте про туш для брів - вона зробить волоски більш об'ємними.

Наносити рум'яна трохи вище яблучок щік

 

Щоб миттєво підняти щоки, наносьте рум'яна в найвищу точку вилиць, робити це треба круговими рухами. Придивіться до теплих рожевих, абрикосових і бронзових відтінків, бо допоможуть створити менший контраст на обличчі і візуально зроблять молодше.

Користуйтеся оливковою олією

Оливкова олія містить жирні кислоти, які вважаються дуже ніжним зволожуючим засобом. Якщо у вас суха або чутлива шкіра, забудьте про звичайний крем і наносьте оливкову олію тонким шаром на ніч.

Найсильнішими зволожувачами в косметології вважаються гіалуронова кислота, гліцерин та ланолін.

Доглядайте за шкірою рук

 

Руки видають вік. Щоб вони завжди виглядали молодо, наносьте засоби з ретинолом на шкіру рук, а поверх шар вазеліну. Потім надіньте бавовняні рукавички, вранці шкіра буде м'якою і зволоженою.

Не забувайте про ноги

Грубі і сухі ноги додадуть вам десяток зайвих років, попри наймодніше взуття. Наносьте тонкий шар звичайної саліцилової кислоти і трохи вазеліну на ті місця, де шкіра дуже товста або лущиться, потім надягайте шкарпетки. Вранці від мозолів не залишиться і сліду, а шкіра буде ніжною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не треба малювати брови - 5 помилок

Ретинол проти зморшок

 

Використання кремів з ретинолом насичує шкіру вітаміном А. У сучасній косметології це найкращий спосіб продовження молодості. Під впливом вітаміну А відбувається активне оновлення клітин. Після початку застосування засобів з ретинолом, зморшки розгладжуються приблизно через 6 місяців.

Регулярний пілінг

З віком шкіра стає сухішою, на її поверхні накопичується мертві частинки епідермісу. В результаті пілінгу омертвілі частинки видаляються, а нові, що містять вологу, піднімаються до верхніх шарів. Активні інгредієнти краще вбираються ними і проникають глибоко в шкіру. В результаті вона виглядає більш молодою.

Освітлення

 

Західні стилісти кажуть, що відтінок волосся з віком має бути світліше. Не обов'язково тотально перефарбовуватися, можна освітлити тільки кілька локонів навколо обличчя. Темне волосся затемнює шкіру обличчя, роблячи його більш втомленим. Світле дає зворотний ефект.

Захист від сонця

Ближче до 40 років вплив ультрафіолетових променів на шкіру стає все більш помітним і небезпечним. Відпочинок на пляжі може обернутися появою зморшок і пігментних плям. Використовуйте креми, що містять SPF-фільтри (взимку - з фактором захисту 15, влітку - з більш високим, в залежності від типу шкіри), а також вітаміни А, Е і С, які посилюють їх захисну дію. Особливо бережіть шкіру в денний час, коли випромінювання дуже сильне.

Позбавтеся від гіперпігментації

Лимонний сік, трохи розбавлений водою, допомагає зробити пігментні плями більш світлими. Наносьте її точково ватною поличкою перед сном. Поступово збільшуйте нанесення до двох разів на тиждень. Припинити використання варто тоді, коли ваша шкіра стане занадто світлою.

Легкий тон

 

З віком тональні засоби мають бути легкими і прозорими, тому вибирайте легкі основи під макіяж, флюїди і рідкі структури. Крім того, слід уникати матового відтінку шкіри обличчя.

Використання антиоксидантів

Антиоксиданти захищають шкіру від впливу навколишнього середовища, нейтралізуючи вільні радикали - молекули, що провокують пошкодження клітин дерми. Антиоксиданти містяться в певних продуктах - наприклад, у винограді, шпинаті. Але їжа не в змозі заповнити всю потребу організму в корисних мікроелементах. На шкіру обов'язково слід ще й наносити креми, що містять коензими Q10, вітаміни С і Е, а також екстракти зеленого чаю або граната.

Зберігайте креми в холодильнику

Ефект від кремів і сироваток буде в рази більше, якщо ви будете зберігати їх в холоді. Крему, який ви залишите в кімнаті, знадобиться близько двох годин, щоб почати працювати, а ось засобу, який зберігався в холодильнику, не більше10 хвилин.

Змивайте макіяж перед сном

Очищати шкіру необхідно, щоб позбавити її від забруднень навколишнього середовища, з яким ви піддавалися протягом дня, а також змити вільні радикали, щоб уникнути руйнування колагену.

Еластичність шкіри можна перевірити, ущипнувши себе за щоку, і придивитися, як швидко вона розгладиться. Зрозуміти, чи достатньо зволожена шкіра можна, якщо приклавши вранці долоні до щік, ви відчуваєте, що руки трохи "прилипають" до шкіри. Якщо такий ефект відсутній, шкірі потрібне посилене зволоження.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядати на 10 років молодше - секрети краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі