понеділок, 07 квітня 2014 13:48

Як професійно зробити манікюр вдома: 2 способи

Як професійно зробити манікюр вдома: 2 способи

Якщо ви доглядаєте за нігтями вдома, вам необхідно правильно вміти про них подбати. У вашому арсеналі обов'язково повинні бути: щипчики та пилочки, пом'якшувальні масла, гель, пемза, ручка-коректор або паличка з пом'якшувальним засобом всередині. Розглянемо види манікюру:

Обрізний метод

Цей методеще називають класичним, він підійде тим, у кого руки в занедбаному стані. Перед тим як обрізати кутикулу, нігті розпарюють і розм'якшують в мильній або солоній воді, щоб безболісно відокремити ороговілу кутикули від живої тканини. Відсуваючи дерев'яною паличкою, кутикулу зрізають щипчиками так, щоб не поранитися.

Якщо все ж при обрізанні задирок і кутикули ви порушили шкірний покрив, негайно обробіть місце поранення спиртом, перекисом або будь-яким іншим антисептиком для загоєння і уникнення попадання всередину інфекції.

Необрізний метод

В домашніх умовах зручно робити манікюр європейським, або необрізним методом, використовуючи масла, креми, гель в комбінації з тонкою пемзою і спеціальної пом'якшувальною ручкою-коректором.

Щоб пом'якшити і швидко видалити ороговілу шкіру, можна нанести спеціальний гель на 5-10 хвилин на область навколо нігтів, потім потерти дрібнопористою пемзою або відокремити дерев'яною паличкою.

Відрослий шар кутикули також можна пом'якшити і прибрати, застосовуючи абрикосову, рицинову або мигдальну олії, які здатні підлікувати і невеликі задирки, що утворилися.

Великою популярністю для догляду за нігтями в домашніх умовах користується ручка-коректор, яка швидко розчиняє роговий шар за рахунок вмісту фруктових лугів.

Потрібно зазначити, що принципових відмінностей у дії гелю, масел або ручки-коректора майже немає. Діюча речовина - це лужний компонент, при розм'якшенні кутикули під його дією шкіра стає податливою і готовою до безболісного видалення.

Застосовуючи ці засоби раз в тиждень, можна безпечно і якісно робити манікюр у домашніх умовах.

Зараз ви читаєте новину «Як професійно зробити манікюр вдома: 2 способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі