четвер, 08 грудня 2011 13:01

Як повернути гарну фігуру після вагітності й пологів

Як повернути гарну фігуру після вагітності й пологів

Народження дитини часто руйнує жіночу фігуру. Аби цього не трапилось, фахівці радять слідкувати за раціоном і робити фізичні вправи.

Тренер телевізійного проекту "Зважені і щасливі" Ігор Обуховський розповідає, як краще жінці повернутись у форму після вагітності і пологів.

- Як не поправитися під час вагітності?

- Для цього треба займатися спортом до і в період вагідності. У тих, хто продовжував тренування і під час вагітності, зайва вага навряд чи буде.

- Як найлегше позбавитися ваги після пологів?

"Породіллям обов'язково треба консультуватися з лікарем, щоб не зникло молоко. Якщо ви надмірно поправилися під час вагітності, переглянути свій раціон і виконуйте легкі вправи. Розрахунок з харчування повинен провести дієтолог з урахуванням індивідуальних параметрів. Категорично не займатися - це теж неправильно. Поки мама продовжує годувати грудьми, важкі навантаження не потрібні, а от вправи для м'язового тонусу підійдуть. Можете присідати і віджиматися по кілька разів на день. Головне - збільшувати навантаження поступово, не сподівайтеся схуднути за один день".

- Чи можна схуднути, не займаючись спортом?

"Без фізичних навантажень ви будете худнути набагато повільніше. Потрібно буде більш ретельно враховувати особливості організму і більш детально прораховувати раціон. М'язи самі по собі не стануть більш підтягнутими і рельєфними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяча коляска-трансформер сама розкладається після натиснення кнопки

- Які вправи потрібно робити, щоб підтягнути внутрішню поверхню стегна або сідниці?
"Щоб підтягти якусь м'язову групу, потрібно виконувати вправи, які впливають саме на неї. Важливо розуміти, що є два режими роботи. Один - з великою кількістю повторень, спрямований на підтримку м'язового тонусу. Другий - виконання цих же вправ з додатковими обважнювачами. Такий режим за певних умов буде спрямований на збільшення м'язової маси".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 хвилин зарядки щодня подовжують життя на три роки

Для того, щоб підтягнути внутрішню поверхню стегна, треба піднімати ноги в положенні лежачи на правому боці, ліва нога зігнута в коліні, права пряма лежить на підлозі.

"У цьому положенні потрібно на видиху піднімати праву ногу до кута 45 градусів вгору, затримувати її у верхній точці на 2-3 секунди і опускати вниз. Кількість повторень потрібно поступово збільшувати. Це одне з основних вправ для внутрішньої поверхні стегна. Якщо є обважнювачі - це допоможе збільшити навантаження, якщо є гумовий м'ячик - можна виконувати стискаючі рухи колін усередину, це також урізноманітить тренування. Можна використовувати допомогу партнера, який зможе чинити опір, коли ви будете намагатися підняти ногу, лежачи на боці. Для сідничних м'язів добре підійдуть випади, відведення ніг в сторони або назад — від 20 і більше повторень".

Зараз ви читаєте новину «Як повернути гарну фігуру після вагітності й пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі