середа, 28 липня 2021 15:12

Як мотивувати себе худнути

Як мотивувати себе худнути
План харчування треба скласти такий, щоб підходив індивідуальному способу життя. Фото: pixabay

На шляху до схуднення важливо шукати способи мотивації, щоб працювати невтомно.

Способи, як це зробити, запропонувала нутриціологиня Ольга Усенко в Instagram.

Насамперед треба визначити, чому потрібно худнути. Мету варто записати. Так можна переконатися, що бажання йде зсередини та є необхідним.

Також очікування мають бути реалістичними. Якщо мета недосяжна, вона призведе до розчарування і людина може здатися. Правильне схуднення - це 0,5-1 кг на тиждень.

Після формулювання глобальної мети, її треба розбити на кілька менших. Можна використовувати систему SMART, за словами фахівчині. SMART означає: конкретний, вимірний, досяжний, реалістичний, вимірюваний у часі. Краще, коли є багато маленьких цілей, які ведуть до загальної мети.

План харчування треба скласти так, щоб підходив індивідуальному способу життя. Суворі дієти та обмеження - не найкраще рішення.

Необхідно відчуття і способи харчування записувати у щоденник. Так можна буде аналізувати помилки.

За кожну виконану мету можна придумати винагороду.

Щоб було веселіше, варто знайти партнера, який також худне.

Досконалості прагнути не треба. Це з часом почне пригнічувати, мотивація зникне. Треба бути поблажливим до себе через маленькі слабкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтологиня назвала три найшкідливіші харчові звички

Під час схуднення схудненні має бути фізична активність. Тому варто знайти те, що подобається найбільше, і займатися саме цим.

Під час відпустки складно дотримуватися режиму харчування. Тому люди зазвичай набирають зайву вагу. Є кілька порад, щоб цього не сталося. Насамперед варто навчитися розділяти періоди їжі та зрозуміти, який має бути найситнішим. Завдяки цьому людина не зголодніє завчасно. Найкраще зробити ситним сніданок, а на вечерю обрати щось легке – білок і овочі.

Зараз ви читаєте новину «Як мотивувати себе худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі