понеділок, 01 березня 2021 21:51

Збройні сили відмовляться від радянських позашляховиків

Збройні сили відмовляться від радянських позашляховиків
Міноборони шукає, чим замінити УАЗи. Фото: Укрінформ

Міністерство оборони оновить парк автомобільної техніки багатоцільового призначення для підрозділів ЗСУ.

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що зараз основну групу армійських автомобілів складають УАЗи різних модифікацій. Вони морально і фізично застаріли, передає "Цензор.нет".

Модернізацією і випуском нових моделей цих автомобілів займається Росія. Тому прийняли рішення про поступове виведення їх з експлуатації.

"Ми повинні сказати: "Farewell, УАЗ". Новий позашляховик повинен відповідати тактико-технічними характеристиками сучасних зразків армій Альянсу. До дослідних взірців висувається ряд вимог - надійність, потужність, економічність, вантажопідйомність, простота технічного обслуговування і ремонту. Машина повинна забезпечити виконання завдань незалежно від місцевості та кліматичних зон. Найбільш прийнятний за своїми тактико-технічними характеристиками зразок автомобіля багатоцільового призначення буде обраний за результатами державних випробувань", - зазначив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Джип" по-українськи - з універсала C-класу зробили всюдихід

Першими такі автомобілі отримають підрозділи в зоні ООС.

Міністерство оборони України найближчим часом оголосить загальний відкритий конкурс з розробки єдиного армійського позашляховика для Збройних сил України. Нова вітчизняна модель має витіснити звичні УАЗи та інші різноманітні автівки, які волонтери передавали бійцям з 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Збройні сили відмовляться від радянських позашляховиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі