пʼятниця, 10 жовтня 2008 10:41

ЗАЗ скорочує виробництво автомобілів

ЗАЗ скорочує виробництво автомобілів

До кінця року Запорізький автомобільний завод (ЗАЗ) випустить на 6% менше автомобілів, ніж планував раніше. Причина - об"єми продажів компанії припинили зростання. У серпні і вересні цей показник залишався на рівні 2007 року.

За словами директора правління ЗАЗ Миколи Євдокименко, насамперед падіння продажів пов"язане із зниженням об"ємів кредитування населення.

У такій ситуації Запорізький автомобільний завод покладає великі надії на зовнішній ринок. За словами Євдокименко, ЗАЗ реалізує на експорт 35-40% вироблених автомобілів. Це допоможе автовиробникові частково зберегти обсяги виробництва і продажів на колишньому рівні.

Запорізький автозавод входить в корпорацію "Укравто". Зараз компанія випускає легкові автомобілі ЗАЗ, Lanos, Sens, ВАЗ, Chevrolet, Opel. За підсумками 2007 року ЗАЗ збільшив випуск автомобілів на 46,2% в порівнянні з 2006 роком - до 282,3 тисяч машин.

Варто додати, що за даними J.D. Power Automotive Forecasting, у вересні реалізація нових автомобілів в Західній Європі знизилася на 9,2% до 1,21 млн одиниць. Автомобільні експерти прогнозують, що падіння продажів в 2008 році буде навіть більше.

Найбільшу негативну динаміку в минулому місяці показала Ірландія, де продажі автомобілів "звалилися" на 62% до 2210 одиниць. У Іспанії автомобільний ринок скоротився на 32,2% до 65 593 реалізованих машин. Продажі у Великобританії впали на 21,2% до 330 295 штук, повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «ЗАЗ скорочує виробництво автомобілів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі