понеділок, 11 листопада 2019 08:22

Заряд за три хвилини: випустили новий електрокар

Заряд за три хвилини: випустили новий електрокар
Електромобіль з метаноловою системою зможе проїхати близько 1000 кілометрів на одному заряді. Фото:i.obozrevatel.com

Компанія Gumpert Aiways Automobile в Шанхаї виготовить серійну версію електричного суперкара Nathalie.

Авто працює на метанольному, тобто спиртовому паливі, повідомляє Electrive.

За словами інженерів компанії, електромобіль з метаноловою системою зможе проїхати близько 1000 кілометрів на одному заряді. Заправити електрокар можна буде за три хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали рейтинг найвигідніших електромобілів

В компанії дослідили, що паливо в такому автомобілі перетворить один літр метанолу в дві кіловат-години (кВт⋅год) електроенергії. Тому в 70-літровому баку ймовірно може зберігатися 140 кВт⋅год тягового струму, ще 70 кВт⋅год зберігається в батареї. При загальній потужності 210 кВт⋅год заявлений діапазон повинен становити 1000 кілометрів, за які загалом автомобіль споживатиме 21 кВт⋅год на 100 кілометрів.

"Я хотів побудувати електромобіль, який не зупинився б, і тепер це зроблено", – заявив головний інженер компанії Роланд Гумперт під час презентації.

На його думку, перші серійні автомобілі обмеженої серії Nathalie "First Edition" мають поставити влітку 2020 року. А вже в березні ця серійна модель буде доступна у автосалоні в Женеві.

Компанія Blue World Technologies надасть паливо. Раніше обидві компанії підписали договір про співпрацю, завдяки якому в 2021 році також очікується поява електричного позашляховика U5 від Aiways з метанольним пальним.

"Класична схема роботи електромобіля мені не підходить, оскільки вона змушує мене заряджатися кожні 200-300 кілометрів. Це суперечить моїм принципам свободи. Зараз з повною заправкою метанолу я можу проїхати цілих 600 кілометрів. А якщо я їду в економічному режимі, то запас ходу досягає 1200 кілометрів. Чому жоден з виробників не придумав нічого подібного? Я в подиві. Напевно, просто мало думали", – стверджував Гумберт на презентації концепткару RG Nathalie в 2018 році.

Американський стартап Bollinger випустив перші два електромобілі - всюдихід і пікап. Компанія працювала над машинами чотири роки. Електрокари коштують по $125 тис. Головна відмінність між машинами - форма кузова. Автомобілі комплектуватимуть двома моторами потужністю 614 к. с. та 905 Нм.

Зараз ви читаєте новину «Заряд за три хвилини: випустили новий електрокар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі