четвер, 06 грудня 2018 18:40

Volkswagen відмовляється від двигунів внутрішнього згорання

Volkswagen відмовляється від двигунів внутрішнього згорання
Volkswagen не випускатиме машини з двигунами внутрішнього згорання. Фото: Volkswagen

Німецька компанія Volkswagen не випускатиме машини з двигунами внутрішнього згорання.

Нове покоління бензинових і дизельних двигунів Volkswagen 2026 року стане останньою генерацією двигунів внутрішнього згорання в автомобілях концерну, передає Reuters.

Після "дизельгейта" концерн Volkswagen-Audi активізувався у секторі електромобілів. Повністю відмовитись від двигунів внутрішнього згорання планує приблизно у 2050 році.

Міхаель Йост відповідальний за стратегію Volkswagen заявив про появу бензинових і дизельних двигунів нового покоління у 2026 році. Це буде останне покоління, яке протягом наступних 25 років будуть модернізувати, випускаючи машини з традиційними моторами у якості альтернативи для електрокарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen відкликає автомобілі з "потенційно смертельною помилкою"

Паралельно вестимуть роботи над двома платформами для електромобілів: MEB будуть використовувати Volkswagen, Audi, SEAT та Skoda, а PPE поділять Audi, Bentley і Porsche.

Першою моделлю Volkswagen з електричної серії I.D. стане хетчбек, що з'явиться на ринку у 2020 році. Йому обіцяний цінник на рівні дизельного Volkswagen Golf. Слідом за ним вийдуть Porsche Taycan та серійний варіант концепт-кара Audi e-tron GT.

Volkswagen вже готується до запуску нового бюджетного електромобіля. Новинку виготовлятимуть на заводі в німецькому місті Емден. Вартість електричного Volkswagen стартуватиме від 18 тис. євро. Це більш ніж удвічі дешевше за Tesla Model 3.



Зараз ви читаєте новину «Volkswagen відмовляється від двигунів внутрішнього згорання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі