четвер, 24 липня 2008 10:22

Водневий концепт-кар Nissan встановив рекорд (ФОТО)

Концепт-кар NissanX-trailFCV з силовою установкою, що працює на водні, на паливних осередках першим серед всіх автомобілів з подібним типом двигуна пройшов випробування на "Північній петлі" Нюрбургрінга. Прототип під управлінням гонщика Франка Ейкхольта проїхав трасу за 11 хвилин 58 секунд, встановивши, таким чином, перший рекорд кола серед машин на паливних осередках.

За словами Ейкхольта, встановити кращий час проходження траси йому перешкодили важкі погодні умови і в тому випадку, якби погода була краща, то "Північну петлю" можна було проїхати приблизно на 30-40 секунд швидше.

Концепт-кар оюладнаний 120-силим електромотором, енергія для якого виробляється спеціальною установкою в процесі хімічної реакції між воднем і киснем. Машини з подібними силовими установками є "екологічно чистими", оскільки вихлопом у них є звичайна вода.

Відзначимо, що в даний час NissanX-trailFCV все ще знаходиться у стадії доопрацювання і випробувань, які тривають впродовж вже двох років. Зараз в японській компанії працюють над поліпшенням надійності автомобіля, пошуком якнайкращих засобів для зберігання водню, а також над шляхами зменшення загальної вартості машини. У Nissan сподіваються, що серійне виробництво аналогічного водневого автомобіля почнеться до 2015 року, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Водневий концепт-кар Nissan встановив рекорд (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі