четвер, 30 листопада 2017 12:35

Водій авто на єврономерах виграв суд проти митниці

Водій авто на єврономерах виграв суд проти митниці
Одесит виграв суд у митниці по штрафу за єврономери Фото: rian

Власник нерозмитненого автомобіля на польських номерах виграв суд проти митниці, яка намагалась стягнути з нього 500 тис. грн за порушення митних правил.

Водія на єврономерах зупинили в травні, пише видання "Думська".

Після цього митниця виявила, що авто ввезли в країну з порушеннями, і постановила стягнути з нього штраф - 300% від суми невиплачених митних платежів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найбільший Subaru в історії

Одесит подав позов до суду, в якому просив скасувати постанову про стягнення штрафу. Позивач вказав, що машину в Україну ввіз громадянин Польщі, який передав її йому на термін до 1 року, що дозволено законом, а сам він не зобов'язаний був знати, чи отримував ввізник будь-які митні пільги.

Також у позові зазначили, що водій не міг мати наміру порушувати митні правила, оскільки не є власником і відповідальним за дотримання правил митного режиму.

Суд порахував, що митниця не змогла довести факт порушення власником авто митних правил, і прийняв рішення на користь позивача.

Постанова набула чинності, оскільки митниця не оскаржила його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не потрапити в аварію на слизькій дорозі - 5 порад

У Києві затримали банду, яка протягом 2 місяців зривала номера з автомобілів з іноземною реєстрацією. Після чого вимагала за них винагороду у власників.

Зараз ви читаєте новину «Водій авто на єврономерах виграв суд проти митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі