вівторок, 24 березня 2020 11:46

Від початку карантину зріс попит на автомобілі

Від початку карантину зріс попит на автомобілі
В Україні зросли продажі нових авто в перший тиждень. Фото autoconsulting.u

Минулого тижня український авторинок вперше зіткнувся з карантином. За даними AUTO-Consulting, з 16-21 березня кількість продажів автомобілів збільшилася на 74% в порівнянні з докарантинним тижнем. Таку роль зіграли коливання гривні, маркетингові акції і чутки про дефіцит автівок. На цій хвилі деякі оператори фіксували навіть зростання продажів на 30-121%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як застрахувати автомобіль в умовах карантину

Але до кінця тижня зростання зменшилося. Це сталося через закриття автосалонів і перехід на онлайн продажі. Майже за місяць зафіксували 36% продаж нових легкових авто. У лютому кількість проданих автомобілів сягала 17%.

Найбільше зростання помітили у бюджетному сегменті. Продажі минулого тижня у цілого ряду таких брендів фактично подвоїлися. Лідером із зростання продажів стала Renault (+121%).

В Україні зріс попит на електромобілі. Найбільше українців цікавить модель Nissan Leaf. За минулий місяць українці поставили на облік 623 легкових електромобілі. Це на 67% більше, ніж у лютому торік.

Зараз ви читаєте новину «Від початку карантину зріс попит на автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі