вівторок, 28 серпня 2018 19:04

В Україні відкрили відомості про транспортні засоби та їхніх власників

  МВС відкрило дані про транспортні засоби та їх власників. Фото:  Traffic
МВС відкрило дані про транспортні засоби та їх власників. Фото: Traffic

Відомості про транспортні засоби та їхніх власників, починаючи з 1 січня 2013-го, тепер знаходяться у вільному доступі.

Дані опублікувало Міністерство внутрішніх справ. Таким чином за номером автівки можна дізнатись, де, коли вона була зареєстрована та рік виробництва. Про це повідомляє сервіс моніторінгу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів Opendatabot.

"Відкриті дані Міністерства внутрішніх справ значно спростять доступ до інформації про автівки та їхніх власників. Ця інформація і раніше була публічною, однак, щоб отримати її, необхідно було подати запит на сайті МВС та пройти ідентифікацію", - йдеться в повідомленні.

 

Крім того, за номером автівки також можна буде дізнатися її характеристики, перевірити, коли машина була зареєстрована, побачити інші транспортні засоби власника та інші автівки, яким був присвоєний цей номер за останні 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розбиваються автомобілі з найгіршими фарами

"Під час реєстрації авто до Реєстру записується VIN-номер - унікальний ідентифікатор автівки. Коли МВС додасть VIN-номери до набору даних, це дозволить відслідкувати всю історію автівки та перевірити її перед покупкою", - зазначили в сервісі моніторингу.

В Японії з'явилася рада з питань летючого транспорту, яка найближчими 10 роками має створити та запровадити правила руху для летючих автомобілів. До нового відомства увійшла 21 компанія.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відкрили відомості про транспортні засоби та їхніх власників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі