середа, 15 листопада 2017 16:25

В Україні пропонують легалізувати нерозмитнені автомобілі

У Кабміні планують легалізувати нерозмитнені автомобілі. Таку пропозицію зареєстрували вчора в межах законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху".

Автор: Gazeta.ua
 

У документі йдеться про те, що всі машини, які ввозять в Україну на термін більше ніж 90 днів, необхідно зареєструвати протягом 10 днів після перетину кордону. При цьому номери у машин залишатимуть такі ж, повідомляє "Автоцентр". Інформацію про розмір мита та зборів під час реєстрації транспортних засобів поки що не озвучують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінку оштрафували на 3 млн за машину на "євробляхах"

Автор: w1.c1.rada.gov.ua
  Текст законопроекту
Текст законопроекту

Легалізувавши такі машини, цим законопроектом хочуть зрівняти відповідальність за порушення правил дорожнього руху власниками автомобілів на українській та іноземній реєстраціях.

Якщо у Верховній Раді підтримають цей законопроект, потрібно буде протягом трьох місяців розробити правила реєстрації.

За даними митного департаменту Литви, понад 59 тис. автомобілів були вивезені з Литви в Україну в обхід існуючих законодавчих норм. Тобто з грубими порушеннями митних правил.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пропонують легалізувати нерозмитнені автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі