пʼятниця, 15 вересня 2017 08:27

В Україні авто з єврономерами масово здають на розбір

В Україні авто з єврономерами масово здають на розбір
Процеси утилізації таких авто активізувала невдала акція протесту під Верховною Радою 6 і 7 вересня, після якої стало зрозуміло, що влада готує законодавство під жорсткий варіант легалізації таких авто. Фото: autotheme

Власники старих авто на литовських та інших іноземних номерах в Україні стали активно здавати свої автомобілі на розбирання. Власники авто побоюються, що після Нового року з цими машинами доведеться або розлучитися, або платити за них податки.

Процеси утилізації таких авто активізувала невдала акція протесту під Верховною Радою 6 і 7 вересня, після якої стало зрозуміло, що влада готує законодавство під жорсткий варіант легалізації таких авто.

Як повідомляють співробітники авторазборок, на цьому тижні зросла кількість звернень з пропозицією здати на розбір авто з Польщі або Литви. І з кожним днем ​​таких пропозицій все більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії на євробляхах оголосили безстрокову акцію під Верховною Радою

"Власники поспішають збути автохлам, тому що зрозуміли, що ніяких поблажок від держави їм не буде, ніхто їх незаконні автомобілі легалізовувати не буде, і все одно за них доведеться платити. Вони купували їх по 2-4 тисячі євро і готові здавати за півціни, аби щось виграти. Тому що через деякий час таких бажаючих буде набагато більше, природно, ми ціни будемо знижувати ", - пояснив механік столичної розбору Павло Лапін.

Про це повідомляє autotheme.

"Українець не може їздити по Україні в режимі транзиту. Це дірка в митному законодавстві. Ми пропонуємо всі авто до 2000 року випуску, які їздять у нас незаконно, розмитнити і поставити на українські номери. Можливо, знизити податок для власників таких авто з великим об'ємом двигуна (2,5 л дизеля і 3 л бензину). Також ми поставимо "запобіжник", щоб надалі українці не могли ввозити нерозмитнені авто. З'єднаємо поліцейську і митну бази", - сказав член комітету ВР з питань податкової і митної політики Роберт Горват.

Він також вважає, що акції протесту власників авто на іноземних номерах організовують власники фірм по перегону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобілі на єврономерах можна буде офіційно розмитнити за €1 тис.

"Для них це бізнес - $ 1000 за машину і $ 300-400 за те, щоб на ній не потрібно було перетинати кордон. Але я думаю, не дивлячись на це, ми цей закон проголосуємо. Робоча група створена, до нового року повинні втілити в життя ", - каже Горват.

За його словами, формально ті, хто їздить на таких авто - користувачі, а не власники. І юридично вони не мають права на цей автомобіль, а значить розмитнити його не зможуть, поки повторно не куплять його у колишнього власника.

Нагадаємо, 6 вересня в Києві власники автомобілів з Єврономер перекрили рух перед будівлею Верховної Ради, вимагаючи змінити правила розмитнення автомобілів. Мітингувальники заблокували проїзд по вулиці Грушевського від Європейської площі до стін Ради.

Зараз ви читаєте новину «В Україні авто з єврономерами масово здають на розбір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі