пʼятниця, 15 квітня 2011 20:05

В офіційних дилерах зросла кількість продажів автомобілів Porsche

В офіційних дилерах зросла кількість продажів автомобілів Porsche

В Україні в 2010 році скоротилася кількість продажів автомобілів Porsche так званими "сірими" дилерами. Якщо раніше у "неофіціалів" купувалося близько 60% всіх автомобілів, то до кінця 2010 року показник скоротився до 20%.

Про це повідомив Петро Рондяк, керівник бренду Porsche в компанії "Віннер Імпортс Україна".

"Ми досягли певних успіхів у переговорах з постачальником - тепер різниця в ціні між офіційною автомобілем і юридично ввезеною американською машиною не така значна. Якщо ця різниця, наприклад, $ 10 тис., то покупець вже приходить до нас, у нас є й офіційна гарантія виробника й інші переваги ", - говорить Рондяк.

За його даними, на Land Rover, як і на Porsche, "сірий" імпорт становить 20-25%, а на Lexus - 52%. У Ford і Volvo частка "сірого" імпорту незначна.

Крім того, він зазначив, що Державна митна служба навесні 2010 року, відразу після призначення нового керівництва відомства, на кілька днів затримала імпорт автомобілів Porsche.

"Наші автомобілі затримали на кордоні, ми знову мали ознайомлюватися і пояснювати, хто ми такі. Але це не було сюрпризом: щоразу, коли влада змінювалася, були такі моменти. І це тривали недовго - наші споживачі цього навіть не помітили ", - заявив він.

За його словами, затримки відбувалися через те, що компанія займається тільки "білим" імпортом.

"З моменту нашого приходу на український ринок в 1992 році ми не шукали будь-яких партнерів на митниці, через що довго страждали. Однак тепер ми на митниці в "білому" списку. І цей список не дуже великий ", - запевняє Рондяк.

За його словами, всі іноземці дивуються рівнем корупції, коли приїжджають в Україну. У тому числі і він - американець українського походження.

"Віннер Імпортс Україна" є імпортером автомобілів Porsche з 2004 року.

Як повідомлялось раніше, Porsche оголосила українську ціну найпотужнішої Panamera.

Зараз ви читаєте новину «В офіційних дилерах зросла кількість продажів автомобілів Porsche ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі