вівторок, 22 вересня 2020 13:17

В Англії відмовилися від авто

В Англії відмовилися від авто
22 вересня традиційно відзначають Всесвітній день без автомобіля Фото: humanstory.ru

Сьогодні відзначають Всесвітній день без автомобіля. 22 вересня всіх автомобілістів закликають обійтися на день без машини. Мета акції — пропаганда ідеї пішого та велосипедного способів пересування і використання громадського транспорту, аби зменшити забруднення повітря вихлопними газами.

Традицію проводити день без автомобілів започаткували активісти в Англії 1997-го. Наступного року таку акцію стали проводити у Франції.

Протягом останніх 10 років у цій акції беруть участь понад 100 млн осіб в 1,5 тис. міст світу.

У цей день великі міста у багатьох країнах скорочують використання автомобілів для поїздок містом на користь трамвая, тролейбуса, автобуса, метро та інших видів громадського транспорту, а також велосипедів і пішої ходьби.

Цього року Київ разом зі світовою спільнотою відзначає Всесвітній день без автомобіля. Департамент транспортної інфраструктури закликає автовласників на один день відмовитися від поїздок на своїх автівках і скористатися альтернативним транспортом. Наприклад, громадським чи велосипедним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні будуватимуть дороги з промислових відходів

Данське місто Копенгаген є одним з найбільших і найстаріших безавтівкових зон у світі. Перехід на пішохідну зону в центрі міста відбувся 1962 року як експеримент. Ядром стала торгова вулиця Строгет, яка є серією взаємопов'язаних вуличок. Вантажівкам для обслуговування підприємств, розташованих там, дозволений в'їзд лише протягом раннього ранку, а прибиральні машини проходять через ці вулиці вже після того, як більшість магазинів закриті на ніч.

Зараз ви читаєте новину «В Англії відмовилися від авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі