пʼятниця, 20 вересня 2019 15:38

Уряд хоче змінити порядок розмитнення євроблях

Уряд хоче змінити порядок розмитнення євроблях
В Україні переглянуть порядок розмитнення авто на єврономерах. Фото: 112.ua

У Міністерстві інфраструктури України переглянули порядок розмитнення авто на єврономерах. Чиновники обговорили пропозиції громадських організацій та ідеї врегулювання цього на законодавчому рівні.

"Будь-яке спрощення і зменшення вартості стимулює ринок. Необхідно розробити простий і зрозумілий механізм, де б не було потреби іти за оцінюваннями або доказовою базою. Ми за те, щоб було менше маніпуляцій і все було на прозорих принципах. Міністерство інфраструктури завжди відкрите до комунікації. Спільно ми маємо напрацювати пропозиції та передати їх до Міністерства фінансів. Я вдячний всім, що ми знаходимось на одній хвилі і разом хочемо спрощення та забезпечення безпеки на дорогах", - підкреслив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляють на сайті відомства.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зауважив, що новий законопроект необхідно внести до Верховної Ради до кінця поточного року.

"Ми пропонуємо розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких будуть застосовуватись різні ставки розмитнення. Перша категорія - це більш старі автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об'єму і до певного віку. До такої категорії ми пропонуємо встановити єдину ставку розмитнення, єдиний платіж. Таким підходом ми знімемо 80% проблеми. Друга категорія - більш нові автомобілі, які розмитнюватимуться за спеціальною формулою", - заявив Лавренюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробляхи почали штрафувати

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов підтримав ініціативи Міністерства інфраструктури та зазначив, що Державна митна служба вже працює над тим, щоб до кінця року запустити відповідний калькулятор розрахунку платежів.

"Ми хочемо вийти на зрозумілу методику, яка буде прозора для всіх. Окремо ми також проводимо переговори із сервісними центрами МВС щодо організації в кожній області спільного центру, де одночасно все знаходитиметься", - заявив Нефьодов.

Учасники наради домовились у найближчий час опрацювати всі пропозиції, аби швидше розробити законопроект і винести його на розгляд Верховної Ради.

З початку дії штрафів для автомобілів на європейській реєстрації в Україні склали 243 протоколи. Такі дані надала Державна фіксальна служба України за період з 22 серпня 2019-го по 4 вересня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче змінити порядок розмитнення євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі