четвер, 19 травня 2016 15:10

Український електромобіль представлять у 23 містах Європи

Український електромобіль представлять у 23 містах Європи
Фото: Юрій Кардашевський

22 травня прототип української машини Synchronous відправиться по містах Європи, де проводитимуть його презентацію.

Прототип візьме участь у церемонії старту щорічного транс'європейского ралі на електромобілях "Львів - Монте-Карло". Synchronous повезуть трейлером вздовж маршруту ралі.

Презентації планують провести у 23 містах Європи. 3 червня у Монако за участі принца Альберта, розповів Андрій Білий із компанії Electric Marathon International.

"Ідея з'явилась, коли замовили таксі у Монако. Чекали 1,5 години, а воно так і не приїхало. Як з'ясувалось, Монако не має власної служби таксі. Основні таксі - французькі служби, які працюють по всьому Лазурному березі. Їм не завжди вигідно брати замовлення у Монако. Ми вирішили спробувати створити таксі для Монако", - каже Андрій Білий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електричні Smart офіційно продаватимуть в Україні

У ході презентацій розробники сподіваються привернути увагу потенційних клієнтів. Це дасть змогу запустити серійне виробництво Synchronous.

"У Європі дуже щільний ринок і велика конкуренція. Українським виробникам потрібно знаходити свої ніші у ЄС і займати їх. Хотілось би організувати виробництво в Україні. Якщо ми знайдемо замовника, ми запустимо випуск на тому ринку, який заплатить. Це об'єктивна ситуація для бізнесу. В Україні є кілька виробників і ми ведемо з ними переговори. Але йдеться про дрібну серію і ми не знаємо чи зможемо", - додав Андрій Білий.

Про ціну серійного електромобіля зараз неможливо говорити. Відомо, що європейці цікавитимуться Synchronous, якщо він коштуватиме менше 100 тис. євро.

Нагадаємо, у розробці електромобіля Synchronous взяло участь декілька компаній. Одеська Eco Factor зібрала машину, розробила основні деталі кузова та силову установку. Над дизайном працювала фірма SkyRye. Зарядний пристрій створили на Дніпропетровському підприємстві E-Line. Остаточний вигляд концепту надала компанія Edelweiss із Баден-Бадена

Зараз ви читаєте новину «Український електромобіль представлять у 23 містах Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі