середа, 07 березня 2012 09:16

Українські автоскладальники скоротили виробництво на третину

Українські автоскладальники скоротили виробництво на третину

Кременчуцький автоскладальний завод (КрАСЗ; входить до групи АІС) цього місяця скоротить виробництво на 25-37%, повідомив учора директор підприємства Микола Черниш.

За його словами, через замерзання акваторії портів у компанії виникли проблеми з поставками комплектуючих, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Виробництво заморозили".

З цих же причин приблизно на два тижні в лютому зупинив випуск автомобілів Запорізький автозавод (ЗАЗ), розповів заступник голови правління корпорації "Укравто" (володіє ЗАЗ) Олег Папашев.

У більш вигідному становищі опинилися компанії, які отримують комплектуючі по суші.

"Нашому підприємству доставляють комплектуючі з Європи, тому проблем з постачаннями не було", - розповіла керівник по зв'язках із громадськістю компанії "Єврокар" (ТМ Skoda) Олена Гавінская.

Дізнатися, чи створили погодні умови проблеми з виробництвом автомобілів другому за величиною виробнику в країні - корпорації "Богдан", - вчора не вдалося. Президент компанії Олег Свинарчук та прес-секретар Сергій Красуля на дзвінки не відповідали.

Виробники кажуть, що з такою проблемою вони зіткнулися вперше.

"Море раніше не замерзало. Не думаю, що такі морози повторяться в майбутньому", - сказав Папашев.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Чорне море замерзло. Крига блокує кораблі

Крім того, в компанії сподіваються, що в портах з'являться криголами.

Ситуацією можуть скористатися імпортери автомобілів.

"Річ у тім, що автоімпортери замовляють машини в ті часи року, коли погодні умови в портах сприяють безперебійним поставкам. Але ті заводи, які залежать від комплектуючих, мають ризики недопоставок через те, що плановані обсяги постачають навіть у холодну пору року" , - сказав гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Зараз ви читаєте новину «Українські автоскладальники скоротили виробництво на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі