пʼятниця, 05 квітня 2019 13:37

Українець створив "Запорожець-вантажівку"

Українець створив  "Запорожець-вантажівку"
Єдиний у своєму роді "Запорожець-вантажівка" Фото:Cheline TV

У Чернігівській області чоловік власноруч створив унікальний вантажний "Запорожець".

Олександр Городиський з смт. Стольне працював над своїм винаходом з 2007 року. За цей період він практично повністю переобладнав ЗАЗ-968М, розповідає Cheline TV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продаж вживаних американських автомобілів стане масовішим в Україні

Варто зазначити, що технічні характеристики також змінилися. Машина стала передньомоторною. Двигун об'ємом 1,3 л і механічну коробку перемикання передач запозичили у "Жигулів", а задній міст - у "Москвича".

Олександр Городиський розповідає, що в автомобіля велика вантажопід'ємність і непогана прохідність. У машини є суттєвий недолік: вантажний "Запорожець" не хочуть реєструвати. Через це його власнику вже кілька разів виписували штрафи.

Тюнери перетворили "Запорожець" на спортивний автомобіль. ЗАЗ-965 перетворили в хот-род. На одну вісь встановили два двигуни на кожну вісь сумарною потужністю 300 кінських сил. Вага машини - 570 кг. За рахунок цих двох факторів ЗАЗ може розігнатися до 100 км/год за 3,4 с.

Зараз ви читаєте новину «Українець створив "Запорожець-вантажівку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі