четвер, 08 квітня 2021 11:31

Українців розпитали, чи пристібаються в авто. Результати дивують

Українців розпитали, чи пристібаються в авто. Результати дивують
Українці не користуються паском безпеки, але вважають важливим. Фото: pixabay.com

Менше половини українських водіїв постійно користуються паском безпеки, водночас майже всі згодні, що використовувати його під час їзди важливо.

"82% пасажирів на передньому сидінні стверджують, що пристібаються, а 52% - роблять це постійно. У водіїв показники ще нижчі: 48% кажуть, що пристібаються час від часу, і лише 39% - постійно. Хоча 95% українців згодні, що використовувати паски безпеки важливо, щоб уберегти життя в разі аварії", - написав у Facebook заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Найгірша ситуація з використанням пасків безпеки на задньому сидінні: лише 26% стверджують, що пристібаються, коли сидять ззаду, і лише 12% звикли робити це щоразу.

69% батьків кажуть, що пристібають дитину. Але тільки 61% батьків пристібають їх завжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії частіше оскаржуватимуть штрафи - юрист назвав наслідки нового закону

Відповідне опитування проводила компанія Gradus Research у грудні 2020-го. У ньому взяли участь тисячу респондентів віком 18−50 років у містах Київ, Львів, Маріуполь, Одеса й Харків.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який посилив відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

Зокрема, збільшив покарання за п'яне водіння, перевищення швидкості, непристебнутий ремінь, відсутність шолома в мотоцикліста, неосвітлений номерний знак, розмова по телефону за кермом без гарнітури, порушення правил проїзду перехресть, зупинок, правил обгону, проїзд на заборонний сигнал світлофора. Збільшили штрафи для пішоходів і велосипедистів.

Зараз ви читаєте новину «Українців розпитали, чи пристібаються в авто. Результати дивують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі