пʼятниця, 18 березня 2011 11:39

Українців попередили про подорожчання автівок Lada

Українців попередили про подорожчання автівок Lada

Російські автомобілі Lada, що випускаються в Україні з машинокоммлектів, що поставляються російським АТ "АвтоВАЗ", найближчим часом подорожчають у торговельно-провідних мережах на 3-5%.

Про це повідомив прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля.

"АвтоВАЗ" на початку року підняв ціни на автомобілі у зв'язку з подорожчанням металу, але українські оператори, у тому числі корпорація "Богдан", вели тривалі переговори з тим, щоб зберегти ціну на українському ринку на колишньому рівні. На жаль, змушені констатувати, що ті машинокомплекти, які надходять для складання на завод, вже приходять за новими цінами", - сказав він.

У той же час залишки раніше випущених і ввезених автомобілів в товарних мережах продаються за колишніми цінами.

Глава департаменту маркетингових комунікацій корпорації "УкрАВТО" Ірина Михалева зазначила агентству, що подорожчання машинокомплектів та автомобілів ВАЗ викликано як подорожчанням металу, так і витратами на логістику.

"Російські автомобілі перевозяться автотранспортом, а бензин суттєво подорожчав, що може надалі стати ще одним фактором подорожчання машинокомплектів", - зазначила вона.

За даними Красулі, зараз частка автомобілів ВАЗ - лідера продажів на українському ринку нових авто - становить близько 16%, а частка виготовлених в Україні автомобілів цієї марки в загальному обсязі їх продажу становить 40-50%.

У мережі компанії "Авто-Технологія", що реалізує автомобілі, що випускаються на Запорізькому автозаводі (в рамках спільного проекту корпорацій "Богдан" і "УкрАВТО") і заводі "Богдан-Моторс" в Черкасах зараз ціна автомобілів ВАЗ становить: Lada 2107 - 49,95 тис. грн, Lada 2110 - 65,7 тис. грн, Lada 2111 - 68,95 тис. грн. Lada 21093 - 58,2 тис.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про подорожчання автівок Lada». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі