середа, 18 січня 2017 03:54

Українці випереджають Європу у розвитку електромобілів

Українці випереджають Європу у розвитку електромобілів

Ринок електрокарів в Україні розвивається в 3-4 рази швидше, ніж у світі. Зростання ринку електромобілів у рік становить 300-400%, у світі цей показник в річному вимірі тримається на рівні 100%.

Ці дані наводить прес-служба PR-агентства Newsfront з посиланням на дослідження групи компаній Oxygen Group, що спеціалізується на продажі та обслуговуванні електрокарів.

За даними експертів, на території Київської області ще активніше ринок електромобілів розвивається внаслідок розширення інфраструктури зарядних станцій.

В Європі темпи розвитку інфраструктури ще більш вражаючі. Єврокомісія в минулому році запропонувала оснащувати зарядкою для електрокарів всі нові будинки. Така тенденція незабаром пошириться на Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям для купівлі електромобілів запропонують субсидії

В Україні вже успішно працюють служби таксі, які використовують електрокари. Є й такі перевізники, які надають послуги тільки на електромобілях.

За прогнозами експертів, до 2030 року парк електромобілів у світі складе 100 млн. одиниць або близько 20% світового автопарку.

На автошоу в Детройті у США оголосили кращі автомобілі року. Вперше за 68-річну історію конкурсу "Північноамериканський легковий автомобіль, позашляховик і утилітарна машина року" переможцем став електромобіль - Chevrolet Bolt.
Зараз ви читаєте новину «Українці випереджають Європу у розвитку електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі