середа, 14 квітня 2021 10:59

Українці найбільше люблять білі машини - рейтинг
10

Асоціація українських автомобілевиробників створила рейтинг найпопулярніших кольорів авто, яким віддають перевагу українські водії.

За 1-й квартал 2021 року українці придбали 108,8 тис. легкових авто, інформує Укравтопром. Найпопулярніший колір для нових авто - білий. Лідером серед білих машин виявився паркетник Renault Duster.

Далі за популярністю йдуть сірі автівки. Орієнтовно 27% зареєстрованих із початку року нових легкових авто були сірими. Найпопулярнішим автомобілем цього кольору стала Toyota RAV4. Чорний колір машини обрали 16% українців. Тут у лідерах теж Toyota RAV-4. Усього за 3 місяці 1478 автомобілів цієї моделі отримали перші реєстраційні номери в Україні.

На автомобілях синього кольору свій вибір зупинили 11% покупців. Найпопулярнішим автомобілем виявився кросовер KIA Sportage. До п'ятірки популярних кольорів на українському ринку нових легкових авто також увійшов коричневий.

У палітрі кольорів уживаних автомобілів, які цьогоріч перейшли на українські номери, домінував сірий. У такий колір пофарбовані 38% легкових авто з пробігом, завезених з-за кордону. Лідер поміж них - Renault Megane.

Renault Duster
Фото: "Укравтопром"
Toyota RAV4
Toyota RAV4
KIA Sportage
KIA Sportage

25% автомобілів були чорними. Найбільше реєстрацій чорних авто має Volkswagen Passat. На 3-му місці - білий колір, у нього пофарбовані 14% уживаних машин. Далі йде синє забарвлення та приблизно 12% вживаних авто. На 5-му місці - червоний колір, у який пофарбовані 6% розмитнених і зареєстрованих легкових автомобілів із пробігом. Лідер у цій категорії - Ford Focus.

Найменше цікавлять українців автомобілі фіолетового кольору. У цей колір були пофарбовані лише 29 нових авто і 140 уживаних машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які авто купували найчастіше з початку 2021 року

Попит на електромобілі в країні упродовж березня зріс на 61%. Українці придбали 660 "зелених" автівок. Зокрема, 627 легкових електромобілів і 33 комерційні моделі. Опублікували п'ятірку найпопулярніших в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Українці найбільше люблять білі машини - рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі