вівторок, 23 серпня 2016 12:18

Україна обігнала Росію за кількістю електромобілів

Україна обігнала Росію за кількістю електромобілів
Фото: Юрій Кардашевський

Станом на 1 липня 2016 року в Росії зареєстровані 722 електрокари. В Україні кількість машин з електродвигунами становить 850 одиниць.

Лідери в обох країнах також відрізняються. Найпопулярніший електромобіль у Росії - Mitsubishi i-MiEV. Станом на 1 липня в РФ є 249 електрокарів японської компанії, повідомляє AUTO-Consulting.

Друге місце в списку найпопулярніших електромобілів у Росії посідає Nissan Leaf. У Росії 189 таких машин. Третю сходинку з результатом 167 одиниць займає Tesla Model S. Першу четвірку замикає Lada Ellada, що розійшлася накладом 93 машини. Менш як 20 штук моделей Renault Twizy, BMW i3 і Tesla Model X.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З імпортованих електромобілів хочуть зняти податок

В Україні абсолютний лідер — Nissan Leaf. Їх зареєстрували 647. На другому місці Tesla Model S – 72 авто, замикає ТОП-3 BMW i3 із 19 зареєстрованими автомобілями.

Менш як 20 авто у Mitsubishi i-MiEV (12), електричної версії Ford Focus (14), Renault Twizi (8), Renault Fluence (8) тощо.

З початку року в Україну приїхали понад 565 електромобілів, з яких 494 - авто Nissan Leaf.

Нагадаємо, у Київекспоплазі пройшла виставка Plug-in Ukraine. Вона присвячена електротранспорту.

Зараз ви читаєте новину «Україна обігнала Росію за кількістю електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі