вівторок, 09 липня 2019 11:59

Укравтодор пропонує ремонтувати дороги по-різному

Укравтодор пропонує ремонтувати дороги по-різному
В Україні планують капітально ремонтувати територіальні дороги, з використанням різних технологій під тип регіону. Фото: insider.zt.ua

В Україні планують капітально ремонтувати територіальні дороги з використанням різних технологій залежно від регіону.

"Для ремонту територіальних доріг у південно-східних областях потрібно використовувати укочуваний бетон. Він ефективний, тому що замість кількох шарів асфальту можна покласти лише один такий", - розповів в.о. голови Укравтодору Славомір Новак під час засідання уряду.

Чиновник повідомив, що укочуваний бетон значно надійніший за звичайні бітумні маси. Він добре переносить підвищену температуру та великі навантаження, а саме це важливо для доріг півдня. Також така технологія дозволяє економити час і кошти. Вартість ремонту – 6 млн грн за кілометр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, коли питання євроблях закриють

На дорогах північно-західних областей в Укравтодорі планують застосовувати технологію ресайклінгу. Верхній шар покриття знімається, переробляється з додаванням зв'язувальних мас і застеляється заново. Вартість ремонту – 5,5–6 млн грн за кілометр.

Для ремонту територіальних доріг у східних областях Новак пропонує використовувати відходи промисловості. На його думку, такий спосіб відновлення шляхів буде ефективний у місцях розташування великих промислових виробництв. Вартість цього типу ремонту – 6 млн грн за кілометр.

Новак наголосив, що використання укочуваного бетону та додавання відходів промислових виробництв вимагає змін до державних будівельних норм і ДСТУ.

Між тим, посадовець повідомив, що деякі дороги дочекаються лише на поточний ремонт. Але таких 15% загальної кількості. Вартість ремонту таких шляхів коштуватиме 2-2,7 млн грн за кілометр. Про це повідомили на tsn.ua.

Як відремонтувати всі дороги України від трас до сіл і ввести на них гарантію знає команда менеджерів Дніпропетровської області.

Зараз ви читаєте новину «Укравтодор пропонує ремонтувати дороги по-різному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі