вівторок, 11 серпня 2020 12:21

У які аварії потрапляють водії-новачки

У які аварії потрапляють водії-новачки
Як застрахувати авто водія-новачка

Частіше за все саме водії зі стажем до 1 року найчастіше потрапляють у різного роду ДТП, помітили в страховій компанії ІНГО.

"Переважно вони дотримуються швидкісного режиму, тому, як правило, це не серйозні аварії, а дрібні пошкодження. Проте їх багато. Часто вони пов'язані з особливостями маневрування та паркування, наприклад, під час руху заднім ходом - наїзди на паркувальні замки, бетонні клумби, зливні шахти тощо", - говорить Олександр Мельничук, керівник відділу зовнішніх зв'язків "Страхова компанія "ІНГО".

Окрім обов'язкового страхового полісу "Автоцивілка", водіям-новачкам рекомендують купувати поліс КАСКО. Якщо "Автоцивілка" відшкодує збитки, нанесені іншому авто, новоспеченим шофером, то КАСКО має компенсує ремонт особистої машини винуватця аварії - якщо порушення Правил дорожнього руху буде не найгрубішим.

"КАСКО для початківців коштує на 15 відсотків дорожче, бо більша ймовірність, що вони потраплять в аварію, - говорить Олександр. - Проте все одно краще його купувати. Ми радимо обирати повне КАСКО. У разі пошкоджень певної деталі машини власник отримає повний ремонт або повну суму компенсації. Бо є ще КАСКО з франшизою, у ньому закладена сума або відсоток, який не відшкодовується".

Поліс обов'язкового страхування відшкодовує збитки лише постраждалим у аварії іншим учасникам руху.

"У містах зараз чимало дуже дорогих авто, тому нерідко водії для того, щоб повністю убезпечитися від ймовірних фінансових клопотів на дорозі, беруть додатковий поліс "Автоцивілки", розрахований на відшкодування збитків від 100 до 1 мільйона гривень", - радить Олександр Мельничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фраз, на які потрібно правильно відповісти після ДТП

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №2695 щодо посилення відповідальності за водіння в нетверезому стані та перевищення швидкості. За перевищення швидкості на понад 50 км/год законопроєктом пропонується збільшити штраф з 510 до 3 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «У які аварії потрапляють водії-новачки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі