неділя, 26 вересня 2021 04:51

У Норвегії розповіли, коли продадуть останнє бензинове авто

У Норвегії розповіли, коли продадуть останнє бензинове авто
Повна відмова від машин, які працюють на викопному паливі в Норвегії може статися пізніше. Фото: Еlectrek.co

Останній бензиновий автомобіль буде проданий в Норвегії в квітні 2022 року, хоча влада країни раніше прогнозувала відмовитися від бензинових авто лише в 2025 році. Про це повідомили в NAF.

Аналізуючи щомісячні дані Ради за інформацією про дорожній рух (OFV) з 2017 року до вересня 2021 року аналітики з Норвезької автомобільної федерації (NAF) прийшли до висновку, що жителі країни активно скуповують саме електромобілі. Так, на 15 популярних машин, в Норвегії тільки одна трапляється з ДВЗ.

"При цьому купівельна спроможність норвежців практично не змінилася і навіть трохи зросла", - зазначають фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перший електричний Mercedes Ґелендваґен

Водночас, фахівці зазначають, що повна відмова від машин, які працюють на викопному паливі в Норвегії може статися пізніше.

"Електрифікація повинна торкнутися не тільки легкових автомобілів і громадського транспорту, але великогабаритних тягачів і будівельної техніки. Декарбонізація таких моделей може зайняти більше часу через обмежений вибір і високу вартість", - пояснили експерти.

18 вересня у Cadillac стартували передзамовлення на перші серійні електричні кросовери Lyriq. Усі доступні електромобілі у єдиній доступній комплектаціі Debut Edition покупці зарезервували протягом 19 хв.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії розповіли, коли продадуть останнє бензинове авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі