субота, 11 травня 2019 10:42

У Києві представили Bentley за ціною будинку з 7-ма спальнями
10

Підстаканник відсутній, але є елегантніший аксесуар
Фото: Богдан Піхачек
"Авіоніка"
S2 Ласкаво запрошує на борт
Іменна табличка перших власників
Салон S2 немало нагадує яхту

Триває найбільший технічний фестиваль України Old Car Land. Сотні раритетних та ексклюзивних транспортних засобів зібрались у Державному музеї авіації імені О.К. Антонова.

Безліч транспорту демонструє Old Car Land: велосипеди, мопеди, легкові авто, вантажівки, гвинтокрили, літаки. Оригінальні заводські автомобілі, модернізовані чудернацькі мотоцикли, позашляховики. На виставці представлена широчезна гама техніки, де кожен екземпляр може здивувати своєю історією, можливістю, виглядом. Серед таких Gazeta.ua знайшла Bentley S2 1959 року випуску. Коли авто випустили, його можна було купити за ціною будинку з сімома спальнями, запевняє його теперішній власник.

"Його перші господарі — вихідці з Англії. Це підтверджує оригінальна табличка, вмонтована в салоні, на якій викарбувані їхні імена. В Україні машина почала подорож з Одеси, згодом потрапила до мене. Авто потребувало інвестицій. Хоч воно і люкс-класу, але автентичність — головне. Тому грошей на неї не шкодував. На сьогодні вклав у неї близько 25 тисяч доларів", - розповідає власник машини Борис Пудов.

Об'єм силового агрегата цього S2 - 6230 куб.см.. Машина оснащена триступеневою автоматичною коробкою передач. Попри 1959 рік випуску транспортного засобу, авто має електричні склопідйомники і кондиціонер в оригінальній заводській комплектації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Suzuki випустить хетчбек за $4,2 тисячі

Власник Bentley розповідає, що з 30-х років ХХ століття Bentley стає дочірньою компанією Rolls-Royce. Відтак — Бентлі зазнає "коректур" з боку нового управителя, і від цього S2 з класичного Bentley залишається емблема, форма радіаторної решітки і двигун.

"Орієнтовна ринкова вартість цього авто на сьогодні, складає близько 150 тисяч доларів. Якщо реставрувати його до абсолютної автентики - на європейському ринку воно може коштувати від 240 до 400 тисяч євро", - розповідає Борис Миколайович.

Десятий ювілейний фестиваль Old Car Land триватиме до 12 травня. Всі охочі можуть відвідати його щодня з 9 ранку до 8 вечора за адресою: Київ, вулиця Медова, 1.

У Києві відкрився ювілейний десятий фестиваль ретро-автомобілів Old Car Land. Відвідувачам покажуть військову техніку Другої світової війни, виставку автобусів. У спеціальній зоні можна купити ретро-автомобіль.

Зараз ви читаєте новину «У Києві представили Bentley за ціною будинку з 7-ма спальнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі