понеділок, 12 серпня 2019 13:52

У Harley-Davidson з'явився конкурент і вже тягне його собі за пояс

У Harley-Davidson з'явився конкурент і вже тягне його собі за пояс
У Harley-Davidson з'явився конкурент. Фото: bhamnow.com

Компанія Curtiss Motorcycles створила електробайк Psyche, і збирається втерти носа "Харлею".

Американська компанія Confederate Motorcycles, заснована 1991-го, здобула собі славу і визнання завдяки потужним байкам із кубатурними бензиновими двигунами та особливим дизайном.

2017-го мануфактура об'єдналась з Zero Motorcycles та оголосила про перехід до випуску електричних мотоциклів під новим брендом – Curtiss Motorcycles. Psyche – серійне творіння нової марки.

Спочатку Curtiss тішила публіку концептами своєї майбутньої нової лінійки. Спочатку світу представили мотобайк Zeus із планом дебюту 2020-го за $75 тис.

Потім компанія презентувала другу модель – Hades. Мотоцикл збираються вивести на ринок наступного року і коштуватиме він не менше за Zeus.

Остання прем'єра може претендувати на звання "несподіванки". По-перше, компанія представила серійну модель, а не концепт. По-друге, електричний байк вже можна замовити і коштує він значно менше за Zeus і Hades – $30 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент власноруч зробив байк, який заряджається від розетки

Приводом цього дебюту міг стати вихід на ринок електричного байка Harley-Davidson LiveWire. Засновник Curtiss Motorcycles сказав, що збирається втерти носа "Харлею".

Щоб заяви Curtiss були обґрунтованими, електричний байк сконструювали з двома двигунами на вибір: 48 або 96 кінських сил. Батарея дозволяє долати на одному заряді до 260 км.

Psyche випереджає "Харлей", принаймні, щодо більшого діапазону автономного пробігу, згідно з озвученими характеристиками виробників.

Psyche на $300 дорожчий за LiveWire. Електричний байк від Curtiss суттєво програє своєму конкуренту через час. Зараз Harley-Davidson кожен охочий може замовити й отримати вже до кінця року. Psyche треба чекати до 2021-го. Про це повідомили на 24tv.ua.

Компанія Curtiss представила електромотоцикл Zeus із концептуальними батареями у стилі двигуна V8.

Зараз ви читаєте новину «У Harley-Davidson з'явився конкурент і вже тягне його собі за пояс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі