субота, 16 травня 2020 17:48

У Черкасах придумали креативні номери на час карантину

Власник Audi із Черкас почепив на автомобіль саморобний номерний знак із написом COVID 19. Автомобіль придбаний вживаним. У такий спосіб черкащанин вирішив привернути увагу до проблеми із реєстрацією вживаних автомобілів.

Автор: Володимир Мукан
  Автомобіль з таким номером припаркований по вул. Героїв Дніпра в Черкасах
Автомобіль з таким номером припаркований по вул. Героїв Дніпра в Черкасах

Під час карантину влада припинила реєструвати ненові автівки. Через це скоротилося число продажів й зріс ризик придбати крадене авто чи з перебитими номерами.

"Справа в тому, що коли людина купує вживане авто за стандартною схемою, то машину перевіряють ще й експерти сервісного центру МВС, вони можуть виявити авто-двійника, перебиті номери чи інші нюанси, пов'язані із порушенням закону, - говорить Gazeta.ua автомобільний юрист Вадим Володарський. – Зараз, у карантин, зросла потреба у недорогих авівках, бо особистому транспорту практично немає альтернетив. Але їх не можна купити за стандартною процедурою. Єдиний вихід – оформлення угоди купівлі-продажу в нотаріуса. А потім, коли сервісні цнтри повноцінно запрацюють, можна буде пройти експертизу в МВС і отримати свій номер і техпаспорт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пролітає над ямами й автоматично фільмує аварійні ситуації - тест-драйв Citroеn C5 Aircross

На думку юриста, такої б проблеми зараз не виникло, якби влада вчасно б змінила процедуру реєстрації вживаних автівок.

"Вона частково така, як у радянські часи – при кожній дії автовласник має проходити експертизу. Якби її замінити іншим підходом, як у багатьох розвинених країнах, то і зараз, у час пандемії, можна було б легко організувати реєстрацію вживаних автівок через інтернет", - пояснює він.

12 травня сервісні центри МВС почали реєструвати вживані автомобілі. Проте – лише номінально. Приймають до 10 машин в день, утворюють черги. 95% охочих поставити на облік покупку не потрапляю туди.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах придумали креативні номери на час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі