вівторок, 17 грудня 2013 18:19

Став відомий найпродаваніший автомобіль в Україні

Став відомий найпродаваніший автомобіль в Україні
За 11 місяців на українському авторинку було зареєстровано 196 275 продажів нових легкових автомобілів. Аналіз структури продажів по країні походження проданих автомобілів показав, що найбільша частка - 14,5% - належить автомобілям, виготовленим на українських підприємствах. Згідно зі статистикою Асоціації "Укравтопром", найпопулярнішою моделлю, виробленої і реалізованої в нашій країні, став ЗАЗ Sens - 6,59 тис. продажу.

Меншу частку (на 2%) зайняли автомобілі, виготовлені в Росії. Незважаючи на те, що найпопулярнішим російським брендом на нашому ринку залишається ВАЗ, бестселером серед моделей виробництва російських заводів став пітерський Hyundai Accent (5,8 тис. проданих машин).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: EuroNCAP визначили десять найбезпечніших автомобілів 2013 року

Автомобілі з заводів Німеччини зайняли 11% первинного ринку нових легкових авто. Лідером серед моделей, виготовлених на території ФРН і реалізованих в Україні, став Ford Focus - 2,98 тис. машин.

Автомобілям, зроблених в Японії, свою перевагу віддали 10,6% покупців. Найпопулярніший на українському ринку "японець" - Toyota RAV-4 (2,61 тис. проданих авто).

Замикає ТОП-5 країн виробників на українському ринку легкових автомобілів з показником 9,5% Китай. Geely CK виявилася найбільш затребуваною китайською моделлю у вітчизняних автолюбителів. Результат цієї моделі за період січень-листопад - 4,7 тис. авто.

Зараз ви читаєте новину «Став відомий найпродаваніший автомобіль в Україні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі