пʼятниця, 04 жовтня 2019 14:27

Стартував 11-й Old Car Land
11

Стартував найбільший технічний фестиваль України OldCarLand
Фото: Соломія Цура
Стартував найбільший технічний фестиваль України OldCarLand
Стартував найбільший технічний фестиваль України OldCarLand
Стартував найбільший технічний фестиваль України OldCarLand
Стартував найбільший технічний фестиваль України OldCarLand

Сьогодні почався найбільший технічний фестиваль України Old Car Land. Він відбуватиметься до 6 жовтня у Державному музеї авіації на столичній вул. Медова, 1. Організатор заходу - клуб технічної класики OldCarServiсe.

Родзинкою цьогорічного фестивалю є американські автомобілі 50-70-х років. Більшість із них - рідкісні не лише на наших дорогах, а й на профільних автомобільних заходах.

"Серед таких - Cadillac Fleetwood 1959 року, Cadillac DeVille 1966 року, Plymouth Cuda 1971 року та інші, - каже засновник Old Car Land Павло Лозовенко. - Чудовим доповненням колекції машин зі США стануть автівки із клубу "АвтоАмерика" із Білорусі. Вони вже виїхали до нас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1000 раритетів серед сотні літаків: в Україні пройде Old Car Land

Найстарішим машинам-учасникам - понад 80 років, всі - на ходу. Більшість із них відреставровані з точністю до оригіналу.

"Цьогорічний фестиваль вийшов на новий рівень, - говорить член оргкомітету і піарник Old Car Land Володимир Мукан, - За три дні на заході покажемо понад 800 автомобілів. Великою є "лінійка" машин тридцятих років. Вже зараз представлено більше 10 машин цього періоду. Найцікавіші - Ford T, який випускали з 1908 по 1927 рік, і Ford A, що робили із 1927 по 1931 рік. А також кабріолет Skoda Popular, Mercedes-Benz 170 із дерев'яним каркасом кузова".

"Перший фестиваль, який відбувся 2014 року, був звичайним зльотом друзів. Зараз він об'єднує сотні ретроавтомобілістів і тисячі любителів такої краси, - каже Лозовенко. - Завдяки фестивалю люди пізнають автомобільну історію, адже в нас велика експозиція машин, з яких розпочинався автопром. Наш захід - це не тільки статична виставка. П'ятого жовтня пройде ретроралі. Близько 20 одиниць транспортних засобів проїдуть Києвом, де на них зможуть подивитися всі охочі абсолютно безкоштовно".Вперше на наш захід приїхав найпотужніший в історії кільцевий КрАЗ-5450 із танковим двигуном. Він брав участь у міжнародних змаганнях, де представляв Україну.

На фестивалі можна не лише побачити ретроавтомобілі, а й повністю поринути в історію. Цьому сприятимуть реконструкції боїв часів Другої світової війни із застосуванням техніки,історичний матч регбі 1940-х років, цікава експозиція від "Чорнобиль тур" із пристроями і машинами, як ті, що брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Неповторним видовищем стануть покази колекцій одягу 1930-х, 50-х і 70- років. А також - конкурс елеганції — коли власники ретроавтомобілів одягаються у вбрання епохи випуску своїх автівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культові американські седани та найпотужніший в історії КрАЗ - Old Car Land наближається

"За доступністю цьогорічний фестиваль перевершує всі попередні, - додає Мукан. - Особам, які прийдуть в ретро-стилі та заздалегідь зареєструвалися на сайті вхід у будь-який день заходу - безкоштовний. Наразі таких образів буде щонайменше 50 штук".

Діти зможуть взяти участь у перегонах на педальних машинах. Дорослі спостерігати за стартом ралі на ретроавтомобілях і професійним дрифтовим шоу. У кожного буде можливість смачно поїсти у ресторанних точках фестивалю і зробити безліч знімків на тлі найбільшої експозиції літаків і машин!

"Півтори роки тому ми зуміли дістати репліку Benz Patent-Motorwagen - перший автомобіль у світі. Традицію демонструвати унікальні машини назагал ми продовжуємо і цьогоріч, - повідомляє Мукан, - На Old Car Land пройде презентація англійського спортивного автомобіля Riley 1933 року випуску. Цієї марки вже не існує, а в Україні це єдиний екземпляр".

Фестиваль працюватиме щодня з 09.00 до 19:00. Вартість квитка – 150 грн. Для дітей віком до 12 років і учасників бойових дій вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Стартував 11-й Old Car Land». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі