пʼятниця, 09 червня 2017 13:55

Стало відомо, скільки водіїв пристібаються за кермом

Стало відомо, скільки водіїв пристібаються за кермом
Більше 85% водіїв в Україні їздять непристебнутими Фото: hyser.com.ua

Більш як 85% водіїв в Україні порушують правила дорожнього руху та їздять непристебнуті. 15% - не нехтують своєю безпекою.

Такі дані отримали в межах дослідження "Рівень користування ременями безпеки серед водіїв в Україні". Його провели київські громадські об'єднання весною 2017 року під час кампанії "За безпечні дороги". Результати опублікували на сайті Центру демократії і верховенства права.

Координатори дослідили ситуацію з використанням ременів безпеки у 20 містах України. Результати шокували: не було жодного міста, де хоча б половина водіїв не ігнорують використання ременів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшилась кількість ДТП авто з іноземними номерами

Найбільше дотримуються правил безпеки у Києві. Пристебнутими тут їздять 37,9% водіїв. За столицею йде: Дніпро (30,6%), Львів (25,4%) та Павлоград (21,4%).

У Харкові, Кривому Розі, Ужгороді, Івано-Франківську, Рівному, Кропивницькому, Тернополі, Житомирі та Чернігові ці показники коливаються між 10% та 20%.

Найнижчі результати у містах Хмельницький, Тульчин і Долина.

Дослідження "Рівень користування ременями безпеки серед водіїв в Україні" проводили відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я методом спостереження за автомобілістами. Сесії спостереження провели у 20 містах України, серед яких 16 обласних центрів. Спостерігачі зі спеціальними анкетами провели 4632 хв. на вулицях міст та записали інформацію про поведінку 25 924 водіїв.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки водіїв пристібаються за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі