середа, 18 лютого 2015 10:58

Skoda презентувала Superb нового покоління
15

Компанія Skoda розсекретила модель Superb третього покоління.

Новинку побудували на модульному шасі MQB, завдяки чому вона стала на 75 кілограмів легше попереднього Superb. Габаритна довжина склала 4858 міліметрів, а ширина - 1867 міліметрів, що на 20 і 50 міліметрів більше попередника відповідно.

Розмір колісної бази збільшився на 80 міліметрів - до 2841 міліметра. Об'єм багажного відділення при складених спинках сидінь дорівнює 625 літрів, що на 30 літрів більш вмісткі ніж Superb другого покоління.

За словами представників чеської марки, нова Skoda Superb стала на 30 відсотків економічніше попередника завдяки конструкції і поліпшеній аеродинаміці. При цьому віддача двигунів в середньому збільшилася на 20 відсотків.

В моторну гамму Superb  увійде 120-сильний дизель об'ємом 1,6 літра, а також два дволітрових мотора на бензині, що розвивають 150 і 190 сил. Бензинова лінійка включить наддувні агрегати 1.4 потужністю 125 і 150 кінських сил, а топовим мотором стане дволітрова "турбочетвірка" потужністю 280 кінських сил.

Трансмісії - шестиступінчаста "механіка" або "робот" DSG з двома зчепленнями. Для новинки також буде доступна система повного приводу на основі муфти Haldex останнього покоління.

В інтер'єрі використовували 29 різних "розумних" рішень, десять з яких бренд застосував вперше. Зокрема, у кожних передних дверях є по парасольці. Крім того, в салоні є підставка і спеціальний відсік для зберігання планшетного комп'ютера, а також складний зчіпний пристрій, світлодіодний ліхтарик, 230-вольтна розетка і USB-порт. Крім цього, новинку можна оснастити мультимедійним комплексом, який підтримує інтеграцію з операційними системами Apple CarPlay і Android Auto.

Новинка буде доступна з сімома подушками безпеки, адаптивним круїз-контролем, а також з системами стеження за "мертвими" зонами,  контролю тиску повітря в шинах і функцією розпізнавання дорожніх знаків.

Новий Superb стане першою в історії "Шкодою", для якої буде пропонуватися адаптивна підвіска Dynamic Chassis Control (DCC), трьохзонний клімат-контроль і точка доступу Wi-Fi з підтримкою мережі стандарту 4G LTE.

Skoda почне приймати замовлення на Superb в Європі влітку поточного року, а перші машини доберуться до клієнтів ближче до вересня.

Зараз ви читаєте новину «Skoda презентувала Superb нового покоління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі