субота, 12 січня 2019 16:20

"Ситуація залишається сумною" - озвучили статистику ДТП

У минулому році в Україні сталося 150,1 тис. аварій. Це на 12,4 тис, менше, ніж 2017-го.

Знизилася аварійність з постраждалими і загиблими, повідомив на сторінці Facebook перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Торік відбулося майже на 3 тис. менше ДТП з потерпілими. Травмувалося менше на 3,7 тис. осіб. Загинуло на 82 людини менше. У середньому статистика покращилася на 10%.

"Попри зниження у всіх категоріях роботи ще дуже багато. Ситуація ще залишається сумною. Щодня на дорогах країни обривається життя в середньому близько 9 людей. Дуже багато зусиль потрібно об'єднати щоб досягнути ще кращого результату і патрульна поліція докладає і докладатиме максимум зусиль, щоб це об'єднання відбулося", - пише Білошицький.

Минулого року збільшилася кількість екіпажів, які патрулюють на дорогах. Зараз 200 патрулів щозміни патрулюють траси міжнародного та національно значення – 6,5 тис. км доріг.

Автор: facebook.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення штрафів, контроль за швидкістю і легалізація блях - чим запам'ятався автомобілістам 2018-й

Торік також запустили фіксацію швидкісного режиму за допомогою пристроїв TRUCam. За 2,5 місяці зафіксували понад 25 тис. випадків порушення. Патрульні оформили 2,8 тис. адміністративних протоколів і винесли 1,4 млн постанов і 168 тис. протоколів щодо порушень правил дорожнього руху.

У нинішньому році експерти прогнозують зменшення цін на пальне на заправках. Причина зниження - зменшення вартості на нафту. Оскільки Україна більшу частину нафтопродуктів ввозить, то зниження світових цін на нафту вигідно для країни.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація залишається сумною" - озвучили статистику ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі