четвер, 07 грудня 2017 11:56

Розповіли, скільки "євроблях" перебуває в Україні незаконно

Розповіли, скільки "євроблях" перебуває в Україні незаконно
В Україні незаконно перебуває 150 тис. автомобілів на іноземних номерах Фото: відкриті пошукові мережі

В Україні незаконно перебуває 150 тис. автомобілів на іноземних номерах. Про це повідомили у Державній фіскальній службі.

Всього на митну територію України в режимах тимчасового ввезення та транзиту ввезли більше 1,8 млн транспортних засобів з іноземною реєстрацією. 1,3 млн - у режимі тимчасового ввезення нерезидентами.

Громадяни України ввезли більше 105,4 тис. авто в режимі тимчасового ввезення. У режимі транзиту в Україну ввезли 332,9 тис. транспортних засобів, з них понад 300 тис. - ввезли українці, повідомляє korrespondent.net.

Відомо, що на 22 листопада в Україні фактично перебуває близько 294,6 тис. машин із іноземною реєстрацією. 150 тис. з них - із порушенням термінів перебування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна повернути викрадене авто на "євробляхах" - відповідь поліції

Із 221,5 тис. автомобілів, які перебувають тут у режимі тимчасового ввезення - 82,4 тис. порушують терміни законного знаходження.

З 73 тис.транспортних засобів, які ввезли в режимі транзиту, майже 67,2 тис.перебувають на території України з порушенням термінів.

З моменту прийняття закону про тимчасове ввезення іноземних авто на території України автовласники намагаються різними способами обійти цю норму і завозити придбані закордоном авто без розмитнення. З роками виробилось дві найпоширеніші схеми. Перша полягає в тому, що іноземець завозить автомобіль до України. Тоді пише довіреність про передачу права користування українцеві. Таким чином українець спокійно рік їздить на цьому авто в Україні, а тоді знову знаходить іноземця, який здійснить для нього "перезаїзд" машини. Друга схема – транзит. Дуже популярна на заході нашої держави через близькість до кордону. Автомобіль на територію нашої країни завозить українець. При цьому кожні 5 або 10 днів він повинен перетинати кордон знову. В іншому випадку – платити чималий штраф.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки "євроблях" перебуває в Україні незаконно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі