вівторок, 03 липня 2018 13:14

Розмитнення дешевих євроблях коштуватиме більше за саме авто - ЗМІ

Розмитнення дешевих євроблях коштуватиме більше за саме авто - ЗМІ
Мінімальну вартість розмитнення заплатять власники дорогих євроблях. Фото: Униан

У Верховній Раді підготували новий законопроект щодо автівок на єврономерах. За ним, всі власники таких авто протягом півроку мусять виїхати з України. Потім - перетнути український кордон, заплатити і зареєструвати машину на українських номерах.

Зараз в Україні - майже 2 млн авто на євробляхах, повідомляють у сюжеті програми "Гроші".

Найдешевше розмитнення обійдеться тим, хто має нове або дороговартісне авто. Легалізація старіших машин може коштувати більше, ніж сам транспорт. А от, наприклад, за Hyundai Sonata для розмитнення доведеться викласти майже $3 тис. Майже стільки коштує сама євробляха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водіїв на євробляхах штрафуватимуть

Підхід до розмитнення із врахуванням віку авто є не надто раціональним, вважають експерти. Оскільки автовласники, які змогли купити тільки найпростішу машину, навряд зможуть сплатити до бюджету ще одну вартість транспорту.

Розраховані за новим принципом акцизи на євробляхи будуть значно меншими за нинішні, стверджує Ніна Южаніна, голова комітету з питань податкової та митної політики. Різниця в розмірі ставок для різних за об'ємом двигуна не буде такою суттєвою. Акцизний податок на старі авто буде вищий за рахунок його збільшення на віковий коефіцієнт, що стимулюватиме придбання новіших авто.

Зараз ви читаєте новину «Розмитнення дешевих євроблях коштуватиме більше за саме авто - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі