четвер, 11 вересня 2008 08:46

Renault готує концептуальний кросовер Ondelios

У жовтні на паризькому автосалоні відбудеться прем"єра нового концептуального кросовера RenaultOndelios, зовнішність якого була навіяна дизайнерам світом авіації, а сама машина є поглядом французької компанії на люксовий автомобіль найближчого майбутнього. Про це мовиться в офіційному повідомленні марки.

Новинка, габаритна довжина якого складає 4,8 метра, отримала оригінальний дизайн кузова з низьким коефіцієнтом аеродинамічного опору, двері типу "крило чайки", що відкриваються вгору, три ряди сидінь і шість посадочних місць. При цьому для кожного пасажира в концепт-карі передбачені персональні мультимедійні пристрої Samsung, за допомогою яких можна просто обмінюватися якою-небудь інформацією або грати в комп"ютерні ігри.

RenaultOndelios обладнаний гібридною силовою установкою, що поєднує в собі 205-сильний дволітровий турбодизель і два електромотори, що розташовані на передній і задній осі і живляться від літієвого акумулятора. Автомобіль також отримав систему регенерації енергії при гальмуванні і семиступінчасту коробку передач з двома зчепленнями. Електродвигуни у разі різкого прискорення здатні "допомогти" дизелю і зробити розгін інтенсивнішим. За даними французької марки, з нуля до ста кілометрів на годину прототип здатний прискориться за 7,8 секунд. Середня витрата палива у такого кросовера складає 4,5 літра на сто кілометрів шляху, а рівень викидів Co2 дорівнює 120 грам на кілометр, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Renault готує концептуальний кросовер Ondelios». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі