субота, 24 лютого 2018 15:18

Рекорд євробляхарів: 12 тисяч блях зареєстровані на 17 поляків

Рекорд євробляхарів: 12 тисяч блях зареєстровані на 17 поляків
У Перемишлі поляки реєструють на себе машини українців. Фото: 5.ua

У Перемишлі і околицях 17 місцевих мешканців є фактичними власниками 12,5 тис. автомобілів. Усього в регіоні зареєстровано 14,5 тис. машин.

Поляки реєструють на себе автомобілі, співвласниками яких стають українці. Польські правила це дозволяють. За це поляки отримують від 100 до 500 злотих, повідомляє TVN Turbo.

"Якщо до нас звертається особа з проханням зареєструвати транспортний засіб і має всі потрібні для цього документи, то ми не можемо їй просто так відмовити. Такими є правила чинного законодавства, то ж ми реєструємо", - пояснив представник відділу комунікації, транспорту і доріг у Перемишлі Вєслав Юркевич.

Українці купують автомобілі на іноземній реєстрації щоб уникнути митних зборів, які сягають $2 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не злочинці": на Хрещатику протестують водії на "євробляхах"

"За годину через пункт пропуску проходить 80 автомобілів, з них 60 - зареєстровані на польсько-українських співвласників", - каже представниця відділу Прикордонної служби Польщі у Бєщадах Ельжбєта Пікор.

У 2017 році 4,7% вживаних автомобілів увезли до України за повною митною ставкою. Решту 69,5 тис. машин ввезли на єврономерах. У січні 2018 року в Україні налічувалося понад 246,4 тисячі іномарок з іноземною реєстрацією з порушенням терміну перебування.

Зараз ви читаєте новину «Рекорд євробляхарів: 12 тисяч блях зареєстровані на 17 поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі