вівторок, 22 березня 2011 17:25

П'ятнадцять нових ЛАЗів вирушили до Македонії
9

Фото: Фото: Леся МЕЖВА / Gazeta.ua
Посередині директор ЛАЗу Ігор Малець, ліворуч македонський експерт з транспортних питань Нікол Марковскі, праворуч посол Македонії в Україні Ацо Спацепоскі

Сьогодні з центральної площі Львова у Македонію відправили другу партію пасажирських автобусів – 15 одиниць виробництва Львівського автобусного заводу. 20 автобусів вже курсує Македонією. Автобуси червоного кольору з білим – під прапор республіки.

"Це вихід нашої держави на світовий ринок", - сказав заступник губернатора Львівщини з питань Євро-2012 Володимир Губицький.

"ЛАЗ переміг у тендері в Македонії не через хороші стосунки з Україною, а через справді хорошу якість товару. У тендері брали участь й інші європейські виробники. Зокрема такі як МАН, Мерседес. Усе зроблено в строки. Якість на вищому рівні. Усе, що тільки є нового в галузі машинобудування сьогодні, є в цих автобусах", - заявив посол Македонії в Україні Ацо Спацепоскі на офіційній церемонії передачі автобусів.

Ціна контракту з Македонією – 10 млн євро. Один автобус коштує 1,5 млн грн. Угода укладена на 84 одиниці. Кожен автобус сертифіковано на відповідність стандарту Євро-4 (українські міста замовляють Євро-3), має клімат-контроль, пандуси, систему обілечування пасажирів, камери відеоспостереження, уміщає 100 пасажирів: 65 стоячих і 31 сидяче місце.

Надалі дві країни планують укласти угоду про виробництво тролейбусів для Македонії, адже ця країна не має електротранспорту.

"Прибутків завод наразі не має - Усі зароблені гроші ідуть в оборот, вкладаються в нові технології. Львів сьогодні ще винен нам 80 мільйонів гривень за автобуси, які вже два роки курсують містом. Сьогодні нами також цікавляться Болгарія, Угорщина, Сербія. Англія хоче 2-поверхові автобуси", - сказав директор підприємства Ігор Малець.

Нагадаємо, 2009 року на ЛАЗі штат працівників із двох тисяч скоротили до 600, були борги із зарплати. Зараз тут працює 1600 осіб. Зарплата на заводі 1500-2000 гривень. Колектив здатен виготовляти 4 одиниці в день. Зараз виготовляє державне замовлення до Євро-2012 для чотирьох міст України.

Зараз ви читаєте новину «П'ятнадцять нових ЛАЗів вирушили до Македонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі