четвер, 10 грудня 2015 11:15

Профільний комітет ВРУ підтримав зменшення акцизу на вживані іномарки

Профільний комітет ВРУ підтримав зменшення акцизу на вживані іномарки
фото: zib.com.ua

Комітету ВРУ з питань митної та податкової політики підтриманий законопроект про зниження акцизного збору на вживані автомобілі. Про це повідомляє Autocentre.

Він рекомендував Верховній Раді прийняти даний законопроект за основу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через нове спецмито автомобілі Daewoo подорожчають на 12% - експерт

Враховуючи той факт, що законопроект розробили 93 нардепи, ймовірність прийняття цього законопроекту надзвичайно високий. Ряд лідерів фракцій заявили про підтримку і намір голосувати "ЗА" вже на засіданні комітету, повідомляє Федерація роботодавців автомобільної галузі України.

Нагадаємо, депутати збираються зменшити акцизи на автомобілі. Верховна Рада внесла до порядку денного сесії Законопроект "Про стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів".

На автомобілі з двигуном, об'єм яких менше 1 тис кубічних сантиметрів акциз планують зменшити в 14 разів. Для автомобілів з двигуном об'ємом 1-1,5 літра акцизний збір хочуть встановити на рівні 0,063 евро за 1 см3. Зараз акциз становить 1,761 євро, тобто зменшення в 28 разів. В підсумку розмитнення автомобілів подешевшає в рази. Наприклад акцизний податок і його складова у фінальному ПДВ з автомобіля до 1,5 літра складе всього 110-115 євро. На різні об'єми будуть різні зменшення, тому ціну потрібно рахувати по конкретних автомобілях. Наприклад, автомобілі з двигуном до 1,5 літра можуть впасти в ціні до 3,5 тис доларів.

Зараз ви читаєте новину «Профільний комітет ВРУ підтримав зменшення акцизу на вживані іномарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі