пʼятниця, 28 травня 2021 21:20

Представники Білорусі пояснили, що відбувається з поставками бензину

Представники Білорусі пояснили, що відбувається з поставками бензину
Зменшення поставок пов'язано з ремонтом заводу. Фото: pexels.com

Білоруська нафтова компанія не планує припиняти поставки бензину А-95 в Україну.

Вона може скоротити обсяги під час ремонту Мозирського нафтопереробного заводу, сказав LB.ua заступник генерального директора БНК-Україна Сергій Мельник.

"Ніякої заборони немає. Ми за контрактами номінували обсяги до 5 числа місяця поставок. Номінація буде, але буде, можливо, в зменшеному обсязі. Це пов'язано з плановим ремонтом Мозирського НПЗ, який почнеться 1 червня. На інші продукти ніяких заборон немає і ніякої політичної підоснови теж немає", - заявив він.

На Мозирському НПЗ починається капремонт з 1 червня. Обсяг експорту знизять пропорційно завантаженню, передає видання "Мозирський нафтопереробник".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міністерстві оборони прокоментували зупинку поставок бензину з Білорусі

Терміни ремонту і рівень завантаження заводу у період його проведення не повідомляють.

У червні Білоруська нафтова компанія не постачатиме бензин марки А-95 для українських контрагентів. Раніше повідомляли про скорочення постачань дизельного пального й бензину у зв'язку з плановим ремонтом Мозирського НПЗ, а також через невизначеності з постачаннями нафти на "Нафтан" після відновлення американських санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Представники Білорусі пояснили, що відбувається з поставками бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі