понеділок, 12 серпня 2019 16:35

Представили плазмові свічки для двигунів внутрішнього згоряння, кажуть: "кращі ніж звичайні"

Представили плазмові свічки для двигунів внутрішнього згоряння, кажуть: "кращі ніж звичайні"
Представили плазмові свічки для двигунів. Фото: youtube.com

Більше ста років використовується принцип будови свічки запалювання, без фундаментальних змін. Компанія під назвою Transient Plasma Systems (TPS) запропонувала сучасне рішення для заміни традиційних свічок запалювання копонентом під назвою Pulsed Plasma Ignition Systems.

Представники виробника стверджують, що застосування новинки покращує роботу системи запалювання на 20%. Розробники кажуть, що у високопродуктивних сучасних двигунах, що працюють за циклом Аткінсона, наприклад Toyota Prius, ефективність може бути збільшена аж на 45%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Harley-Davidson з'явився конкурент і вже тягне його собі за пояс

TPS повідомляє, що запалювання може відбуватися при вищих коефіцієнтах стиснення. Це добре для збільшення енергії в двигуні та зменшення відходів оксиду азоту. Також система забезпечує менше нагрівання.

Наразі розробники ведуть перемовини з автовиробниками для постачання свого продукту на конвеєри.

Свічки запалювання з'явились ще у позаминулому столітті. У 1860 році Етьєн Ленуар використав першу електричну свічку запалювання у своєму газовому двигуні, а через 42 роки учень Роберта Боша – Готтлоб Хонольд розробив запалювання від магнето високої напруги, де іскра виникала між електродами свічки запалювання. Такі свічки використовуються й зараз.

TPS Ignition from Transient Plasma Systems on Vimeo.

Про це повідомили на 24tv.ua.

Створили електрогенератор, що розташований в колесі авто і працює від його деформації

Зараз ви читаєте новину «Представили плазмові свічки для двигунів внутрішнього згоряння, кажуть: "кращі ніж звичайні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі